O firmă din Gorj face angajări în plină criză de coronavirus

Zeci de mii de români au rămas temporar fără serviciu în plină criză generată de pandemia de coronavirus, care este abia la început. Doar de la Ford Craiova au plecat în șomaj tehnic peste șase mii de oameni, primele afectate fiind însă companiile din aviație și turism.

De azi vor pleaca acasă și angajații restaurantelor și barurilor, a căror activitate de servire a publicului a fost suspendată prin ordonanță militară de ministrul de Interne. Vor fi închise sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare. De asemenea, și multe firme de transport și-au redus activitatea.

O cunoscută companie care are o fabrică la Rovinari a decis însă să facă recrutări în această perioadă. Autoliv are locuri de muncă disponibile, pe care le pot ocupa chiar românii reveniți recent din străinătate. Recrutările au loc pe 19 martie la Negomir.

"Pentru a evita contaminarea cu Covid 19, în sala de interviu se primesc doar 5 - maximum 8 persoane", a precizat firma de recrutare. Cei intersați de un loc de muncă trebuie să aibă la ei un act de identitate și ultimul act de studiu.

Guvernul a făcut calcule și se pregătește pentru perspectiva ca 500.000, chiar până la un milion de oameni, să fie trimiși în șomaj tehnic în România, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus. O parte din șomajul tehnic va fi susținut de la buget. Ministrul de finanțe se așteaptă ca această criză să aibă vârful în aprilie, iar apoi, până în iulie, lucrurile să se amelioreze. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 9,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: