Romanescu vrea 10 milioane de euro

Primăria Târgu Jiu mai are nevoie de 10 milioane de euro să ducă proiectele deja demarate la bun sfârșit. Banii ar trebui pentru cofinanțările ce urmează să fie acoperite de municipalitate pentru investiții realizate cu bani europeni. În plus, primarul Marcel Romanescu speră să obțină și alți bani pentru reabilitarea Casei de Cultură și pentru a schimba fața centrului orașului.

Deja, autoritățile lucrează împreună cu arhitectul Dorin Ștefan la proiectul prin care să fie înlocuit betonul amprentat din centrul municipiului, cu piatră cubică. Pentru a-l pune în aplicare, primăria are nevoie de bani.

În jur de 10 milioane de euro le-ar mai trebui autorităților să finalizeze și investițiile deja demarate ori licitate în acest an. „Pentru proiectele în derulare, ar mai fi nevoie de 10 milioane de euro, pentru proiectele aprobate. Dar noi sperăm ca, din bugetul de stat, să primim finanțare pentru Casa de Cultură, pentru reabilitarea celor 29 de blocuri și pentru centrul municipiului Târgu Jiu. Pregătim indicatorii cu Dorin Ștefan pentru reabilitarea în totalitate pe bază de piatră cubică a centrului Târgu Jiului. Nu o să o putem acoperi din bugetul local”, este mesajul primarului Marcel Romanescu. (M.M.)

Vizualizări: 1,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: