O investiție fără cap din Gorj, prezentată la „România, te iubesc!”

Sala de sport construită fără cap în localitatea Săcelu, din Gorj, lângă o pădure și departe de școală a fost prezentată la „România, te iubesc”, de la Pro TV. Actualul primar, dar și foștii edili au încercat să explice cum s-a ajuns să investească acolo Compania Națională de Investiții. Au fost uimiți să afle și reporterii de la Pro TV cum autoritățile din Săcelu plătesc chirie pentru terenul de sub sală mai multor proprietari. Pe listă, e chiar și fostul primar, actualmente viceprimar. În fața dezvăluirilor, cei de la Compania Națională de Investiții au anunțat verificări.

Chiria e de 3.000 de euro pe lună. ”El zice că-i moștenitor, dar nu mi-a arătat nici un document prin care atestă că este proprietarul terenului, dar și-a făcut ordinul de plată și de primit 360.000 de lei”, a explicat primarul din Săcelu, Gheorghe Dumitrelea. 

Sala a fost recepţionată deşi n-a fost niciodată racordată la utilităţi. Actualul primar susţine că toate aceste documente lipsesc din arhiva primăriei şi că nu e clar cum s-a făcut predarea către consiliul local în condiţiile în care sala nu era funcţională: ”Așa figurează o sală de sport cu tribună. Nu știu cum s-a făcut recepția atâta timp cât această sală de sport, încălzirea o are pe o centrală pe gaz, când ea nu a fost niciodată niciodată branșată la utilități, la gaz, niciodată”.

Dănuț Rențea, fostul primar al comunei Săcelu, a încercat să explice situația. ”Un litigiu a venit la urmă,   târziu, după ce se construise că era aproape gata sala de sport”.

Iniţial primarul pusese la dispoziție terenul aflat în curtea şcolii care ar fi fost cel mai potrivit. Ulterior s-a răzgândit, iar cel care i-a urmat în funcţie a avut numai de câştigat din chirii. ”Nu era spațiu în curtea școlii. Curtea școlii este în spatele școlii, se vede că e teren în pantă”, a motivat fostul primar.

Manuela Patrascoiu, directorul CNI a declarat, la Pro TV, că se vor face verificări: „Să avem carte funciară, documentație pe o suprafață de teren și să construim sala în altă parte. Nu cred. Suntem foarte mulți pe circuitul ăsta de realizare a unei săli de sport. Este imposibil ca cineva să nu se fi sesizat”.

Până acum moştenitorii au încasat chirie de la statul român 1,2 milioane de lei.

Și ziarul Pandurul a prezentat acest caz, dar nu s-a luat vreo măsură. În sală tot plouă, nu este folosită, e plină de gunoaie și vandalizată și nimeni nu are vreo soluție.  

Vizualizări: 13,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: