O mare firmă din Gorj abia face faţă comenzilor

Se preconizează un an bun pentru Uzina Mecanică Sadu. Unitatea a angajat recent 40 de gorjeni și estimează că ar mai avea nevoie de alți 30 de salariați. Conducerea unității a precizat miercuri că și la capitolul comenzi stă foarte bine, fiind asigurat tot anul 2018 și puțin din 2019. Singura problemă a companiei rămâne sistemul de tehnologizare învechit.

Au comenzi că nu le pot ține ritmul. Asta a spus miercuri directorul Uzinei Mecanice Sadu, Nicolae Dijmărescu. Recent, unitatea a făcut aproape 40 de angajări și vor mai face și în acest an, fiind nevoie de forță de muncă după ce în unitatea a fost un val de pensionări. ”Aveam nevoie de oameni pentru că au fost pensionări și numai două posturi au fost în plus, de agent de pază, în rest au fost posturi libere. S-ar putea ca anul acesta să mai avem un număr de angajări. În prezent avem 910 salariați. Sigur o să mai am nevoie de posturi, în primă fază o să fie pe numărul de pensionări din acest an. Cred că în jur de 30 de angajări vor mai fi anul acesta”, a spus Nicolae Dijmărescu, directorul UM Sadu. Dacă numărul de salariați încearcă să-l asigure, comenzile pentru anul acesta și anul viitor sunt asigurate, spune directorul companiei. ”Nu putem să ținem ritmul, cât am vrea noi să facem. Ritmul de cerere este foarte mare. Comenzi avem de la Romarm, compania la rândul ei primește de peste Ocean. Vreau să spun că avem comenzi asigurate și în 2018, poate și puțin din 2019”, a mai spus Nicolae Dijmărescu, directorul UM Sadu.

Au avut bani, dar nu i-au cheltuit
Partea proastă este că UM Sadu a primit în anul 2016 de la guvern circa 800.000 de lei pentru a-și îmbunătăți sistemul de producție însă compania nu a reușit să cheltuiască decât două treimi din ei, restul ajungând din nou la guvern. ”Am folosit doar două treimi din ei, am modernizat linia de poligon, testele calitative. Din păcate, cu modificările care au apărut la achizițiile publice n-am reușit să folosim decât două treimi din ei. I-am reîntors pentru că n-am reușit să parcurgem procedura. Participanți în domeniul nostru sunt cam puțini, în sensul că nu prea găsești pe piață furnizori de componente specifice industriei noastre”, a spus Nicolae Dijmărescu, directorul UM Sadu.

Vizualizări: 863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: