Disponibilizările petroliştilor, amânate cu o lună

Programul concedierilor din sectorul petrolier gorjean a fost modificat. Cei aproape 200 de salariaţi ai Expert Petroleum din Țicleni urmează să fie concediaţi la finele lunii ianuarie 2017, anunţă reprezentanţii Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj. Termenul iniţial era începutul lunii, dar preavizele au fost trimise târziu.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj au transmis marţi că vor oferi servicii de preconcediere disponibilizaţilor de la Expert Petroleum în data de 10 ianuarie. Salariaţii vor fi concediați pe 31 ianuarie și nu la începutul lunii, cum se anunţase iniţial. ”Am stabilit în 10 ianuarie, ora 12.00 la Țicleni, la sediul lor de acolo, serviciile de preconcediere. Ei pe 29-30 decembrie 2016 au primit notificările de preaviz, preaviz care este între 30 și 60 de zile. Astfel, vor fi concediați în două etape, pe 31 ianuarie și pe 28 februarie, în funcție de cum expiră preavizul”, a explicat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.
Vor pleca acasă 150 de persoane, alți 50 de salariaţi alegând să-și dea singuri demisiile. ”Mulți și-au dat demisia, mai este vorba doar de 150 de persoane concediate. Mai bine de 50 de salariați și-au dat între timp demisia, s-au angajat la alte firme și acum vin cu dosarul să intre în șomaj nu de la Expert Petroleum, ci de la alte firme”, a mai spus Ana Maria Niculescu.
Partea proastă este că sindicaliștii din unitate au mai anunțat un val de disponibilizări și la finele lunii martie. Atunci alți 27 de salariați ar urma să părăsească locul de muncă. Concediații pleacă cu salarii compensatorii, suma de 40.300 lei la care se adaugă banii pe concediul aferent anului 2017, în jur de 5.000 de lei.

Vizualizări: 404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: