O mică avere făcută din certificate de vaccinare false

O mică avere a fost găsită în casa asistentei medicale de la Ionești care primea spăgi de la oameni care aveau nevoie de un certificat de vaccinare, însă nu doreau să se vaccineze anti-Covid-19.

Poliţiştii şi procurorii au făcut o percheziţie la cabinetul medical din comună, dar şi acasă la asistentă. „Au fost ridicate de la suspecta U.F. sume de bani (în lei și euro) în valoare de aproximativ 94.000 lei, precum și mai multe bunuri de valoare mare, cum ar fi mașină de spălat vase, unitate de computer, cuptor cu microunde, aspirator vacuum cleaner, noi, nedesfăcute în ambalaj, depistate la domiciliul acesteia”, susțin procurorii.

Totodată, în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la fals informatic, instigare la fals intelectual și complicitate la dare de mită, fiind extinsă urmărirea penală cu privire la mai multe persoane suspecte.

Florentina Uță, de 52 de ani, a fost arestată la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Procurorii au contestat această decizie, cerând arestarea preventivă a asistentei medicale.

Femeia este acuzată că a pretins şi primit mită atât direct, cât şi prin intermediari, diferite sume de bani, între 500 şi 1500 de lei, de la mai multe persoane, pentru a nu administra dozele de vaccin, eliberând în fals mai multe adeverinţe de vaccinare.

Vizualizări: 4,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: