Condamnări în dosarul „Transalpina 2”

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat definitiv, marți, de Curtea de Apel București la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Transalpina 2. În primă instanță, Tribunalul București îl achitase pe omul de afaceri acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în anul 2014. Este vorba despre un contract de modernizare a DN67C-Transalpina, încheiat între societatea lui Nelu Iordache şi Compania de Autostrăzi, modificat în urma insistenţelor unor şefi din companie, fapte care ar fi produs o pierdere de 10 milioane de euro statului român.

Funcţionarii anchetaţi în dosar au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, pedepsele fiind cuprinse între 3 ani şi 6 luni şi 4 ani.

Nelu Iordache trebuie să plătească, alături de alți patru inculpați, prejudiciul de 45,7 milioane de lei. „Obligă pe inculpaţii Lumezeanu Adrian, Ilie Doina, Nedelcu Delia Mihaela, Iovan Florina şi Iordache Nelu, la plata în solidar, către partea civilă a sumei de 45.798.769, 92 lei reprezentând daune materiale”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

„Regele asfaltului” este deja în închisoare, după ce în luna octombrie a fost condamnat în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad.

Iordache a fost în anii 2000 unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din domeniul construcțiilor.

Vizualizări: 2,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: