A furat brazi de Crăciun și l-a amenințat pe pădurar

Un bărbat de 25 de ani din comuna gorjeană Padeș a scăpat ieftin după ce a furat pomi de Crăciun din pădurea statului. Acesta s-a ales cu un avertisment. Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Gorj acum două zile și este definitivă.

Fapta s-a petrecut în decembrie 2017, când pădurarul de la Ocolul Silvic Padeș a fost anunțat telefonic despre faptul că un bărbat sustrage pomi de Crăciun din punctul “Capra”. Pădurarul a luat pe cineva cu el și a plecat spre locul faptei, dar pe drum s-a întâlnit cu suspectul de furt. Văzând că are pomi de Crăciun în mașină, l-a urmărit. Acesta a intrat însă în curte și nu i-a deschis.

Pădurarul a anunțat poliția, mai ales că suspectul a scos un topor pe care l-a luat din autoturism și l-a amenințat cu moartea.

Polițiștii i-au imputat cinci pomi de Crăciun în valoare de 3521,87 lei, prejudiciu achitat în totalitate de inculpat în cursul urmăririi penale.

Bărbatul din Padeș a fost cercetat pentru tăierea fără drept de arbori, dar și pentru ultraj. Acesta avea doar trei pomi de Crăciun când au venit polițiștii și a spus că unul era pentru el, unul pentru bunica lui și unul pentru prietena lui. Cercetarea de la fața locului a arătat că au fost tăiați cinci pomi, nefiind clar ce s-a întâmplat cu ceilalți doi.

În cele din urmă, bărbatul a scăpat doar cu un avertisment, pentru că a achitat în totalitate prejudiciul și s-a împăcat cu pădurarul pe care l-a amenințat.

Vizualizări: 1,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: