O nouă amenințare de securitate la Washington DC

Clădirea Capitoliului din Washington DC a intrat în lockdown din cauza unei amenințări de securitate, anunță BBC. Reporterii de la fața locului spun că un anunț de urgență este difuzat și o repetiție a învestirii președintelui ales Joe Biden a fost suspendată.

Mii de membri ai Gărzii Naționale sunt desfășurați în capitala americană cu două zile înainte de învestirea următorului președinte american.

Martorii oculari au văzut fum în apropierea Capitoliului, serviciul de pompieri din Washington D.C. anunțând că a intervenit la un incendiu în zonă, acesta fiind stins între timp.

O alertă trimisă angajaților Capitoliului a anunțat că toate clădirile din complex au intrat în lockdown, fiind interzise toate intrările și ieșirile.

„Întregul complex al Capitoliului a fost închis în totalitate, din raţiuni de securitate, din cauza unei ameninţări externe. Alerta de securitate a fost transmisă tuturor membrilor Congresului", a anunțat un oficial din cadrul serviciilor administrative.

Capitoliul, sediul Congresului Statelor Unite, a fost scena violențelor declanșate în 6 ianuarie de protestatarii pro-Trump, revoltă care s-a soldat cu cinci decese.

Autoritățile din toate cele 50 de state americane plus Districtul Columbia sunt în alertă din cauza temerilor privind posibile proteste violente înaintea învestirii lui Joe Biden, care urmează să aibă loc marți.

FBI-ul a avertizat că protestatari pro-Trump înarmați ar putea organiza manifestații în apropierea legislativelor locale din statele lor.

Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: