O nouă categorie de pensii speciale intră în vigoare la 1 ianuarie. Guvernul închide ochii!

Liberalii au ocazia să arate dacă sunt împotriva pensiilor speciale sau a fost doar demagogie pură în campania electorală. La 1 ianuarie 2020, toți cei care au fost primari, viceprimari, președinți de consilii județene sau vicepreședinți vor avea dreptul să ceară pensie specială. Un drept câștigat nu va mai fi pierdut, chiar dacă guvernul ar abroga prevederea pe 2 ianuarie.

Dacă sunt împotriva pensiilor speciale pentru demnitari, liberalii pot abroga prevederea din Codul Administrativ în aceste ultime zile din 2019.

“Pensiile speciale vor avea ca bază de calcul numărul de mandate avute de aleșii locali și actualele indemnizații, cele mărite, în unele cazuri de peste 16.000 de lei pe lună. În plus, pensia specială va putea fi cumulată cu orice tip de pensie din sistemul public”, avertizează Uniunea Salvați România.

Într-o complicitate perfectă între instituțiile statului, Curtea Constituțională a anunțat că va dezbate sesizarea pe acest articol de lege de abia pe 21 ianuarie 2020, adică după ce intră în vigoare prevederile referitoare la pensiile speciale ale demninarilor locali.

Uniunea Salvați România cere Guvernului PNL să dea ordonanță de urgență pentru eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali din Codul Administrativ. “Românii au nevoie de primari aleși în două tururi, nu de noi privilegii pentru baronii locali”, avertizează USR.

Vizualizări: 4,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: