O nouă compensare de datorii pentru salvarea SNLO

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia face demersuri pentru a compensa o parte din datoriile pe care le are către bugetul de stat, a declarat directorul general Daniel Burlan. Este vorba de circa 167 de milioane de RON (circa 40 de milioane de euro), pe care SNLO le are de încasat de la CET-urile din Arad, Timişoara, Govora sau Braşov. Aceste centrale ar trebui să primească de la stat subvenţie pentru agentul termic livrat populaţiei, iar la rândul lor să plătească lignitul către SNLO care, mai departe, să-şi plătească datoriile către stat.

Pe acest lanţ s-a produs un blocaj, iar banii ajung cu mare întârziere la SNLO, care este nevoită să plătească mari penalităţi pentru datoriile restante către buget. Ministerul Economiei a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care aceste datorii să fie compensate, act normativ care va fi înaintat astăzi spre avizare Ministerului Administraţiei şi Internelor.

SNLO a mai beneficiat anul trecut de o compensare a unor datorii de 193 de milioane RON cu RAAN Drobeta Turnu Severin. Dacă va obţine şi compensarea din acest an, SNLO îşi va putea plăti o parte din datoriile către bugetul de stat, dar şi către bugetele localităţilor din zonele miniere, care nu au mai văzut bani de la Societatea Lignitului de prin noiembrie anul trecut.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: