O nouă condamnare pentru o angajată a BCR Motru

O fostă angajată din Motru a Băncii Comerciale Române a ajuns acum la a treia condamnare penală într-un dosar în care este acuzată tot de delapidare, ca şi în cele anterioare. Şi tot ca în cele anterioare, femeia a primit o condamnare care a fost contopită cu celelalte, pentru ea viitorul însemnând câţiva ani de puşcărie, loc în care însă nu va ajunge pentru că aşa prevede sentinţa.

Lica Florea a primit o condamnare de 3 ani pentru înşelăciune, instanţa constatând însă că faptele de acum sunt în continuarea celor care au generat condamnările anterioare. „Constată concurente faptele de delapidare (…), faptă în care intră şi actele materiale aferente acestei infracţiuni soluţionate în prezenta cauză, fapta de fals în înscrisuri sub semnătură privată (…). Condamnă inculpata la 5 ani închisoare. Menţine beneficiul liberării condiţionate”, se arată în decizia de luni a magistraţilor de la Judecătoria Motru.

În privinţa banilor pe care fosta funcţionară bancară i-ar fi luat din contul unei cliente, instanţa a dispus acum restituirea sumei. „Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă şi obligă inculpata în solidar cu partea responsabilă civilmente BCR – Banca pentru Locuinţe, la plata către partea civilă a sumei de 2.250 euro, sumă plătibilă în lei la cursul BNR din ziua plăţii. (...) obligă inculpata la 650 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, au stabilit magistraţii, verdictul nefiind definitiv.

Într-un alt dosar penal, în care a primit o condamnare definitivă, Florea a fost obligată la plata altor despăgubiri către clienţii pe care i-a înşelat. „Admite acţiunea civilă formulată de BCR SA şi, în consecinţă, obligă inculpata să plătească acestei părţi civile suma de 8774,32 euro, plus dobânda legală aferentă debitului, calculată de la data despăgubirii clientei Cotîrgăşanu Andruţa, respectiv 13.06.2012 şi până la data plăţii efective. Admite acţiunea civilă formulată de Chiţoran Elena şi, în consecinţă obligă inculpata în solidar cu BCR SA să plătească acestei părţi civile suma de 14000 lei, plus dobânda legală aferentă debitului”, au stabilit magistraţii.

Vizualizări: 5,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: