Şi-a omorât prietenul şi a scăpat de puşcărie

Verdict al magistraţilor gorjeni într-un dosar penal în care un tânăr din Tismana a fost judecat pentru că în urmă cu un an şi ceva s-a urcat băut la volan şi a produs un accident rutier, în urma căruia a murit un prieten al acestuia, iar alţi doi au fost răniţi.

Doru Cosmin Popescu şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei de judecată, pentru acuzaţia de ucidere din culpă el primind o condamnare de 1 an şi 6 luni. Tot un an şi şase luni a primit şi pentru că s-a urcat băut la volan, cele două pedepse fiind contopite într-una singură de 2 ani. Executarea acesteia a fost suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 4 ani, timp în care trebuie să fie permanent la dispoziţia organelor judiciare. Nu are voie să părăsească teritoriul României fără acceptul instanţei şi, de asemenea, pentru o perioadă de 2 ani nu are voie să mai conducă nici un autovehicul. Popescu este obligat să mai presteze şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Tismana sau la şcoala din localitate.

La începutul lunii mai 2017, Ionuţ Florin Paraschivu şi-a pierdut viaţa după ce maşina condusă de Popescu s-a răsturnat într-o curbă în care şoferul a intrat cu viteză. Martorii declarau imediat după accident că şoferul băuse mai multe beri înainte de a se urca la volanul maşinii sale, înmatriculată în Bulgaria. Acum, pe parcursul procesului, firma de asigurări din Bulgaria a devenit parte în dosar şi a fost obligată de judecători să despăgubească familia tânărului mort. „Obligă în solidar asiguratorii Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România şi OZK Insurance Company JSC din Bulgaria: la plata sumei de 20.000 lei despăgubiri materiale părţilor civile Paraschivu Simion şi Paraschivu Aura Marinela; la plata sumei de 200.000 euro (echivalentul în lei la data efectuării plăţii) daune morale părţii civile Paraschivu Simion- tatăl victimei; la plata sumei de 200.000 euro (echivalentul în lei la data efectuării plăţii) daune morale părţii civile Paraschivu Aura Marinela - mama victimei; la plata sumei de 30.000 euro (echivalentul în lei la data efectuării plăţii) daune morale părţii civile Paraschivu Simion Marian - fratele victimei”, se arată în decizia magistraţilor.

Inculpatul a fost obligat să suporte şi el cheltuieli judiciare de 2.500 de lei către statul român. Verdictul dat acum de instanţă nu este definitiv, putând fi contestat. Popescu mai are de achitat 4.500 de lei cheltuieli judiciare către rudele victimei sale, suma reprezentând costurile cu avocatul ales.

Vizualizări: 5,823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: