„Moroiu” nu scapă de sechestrul pe avere

Omul de afaceri Aurel Popescu, din Glogova, cunoscut şi ca „Moroiu”, a contestat în instanţă decizia procurorilor de a menţine sechestrul asigurător pe averea sa în dosarul de evaziune fiscală în care acesta nu este doar cercetat, ci a fost şi încătuşat la începutul anului.

La începutul acestei luni, „Moroiu” s-a adresat Tribunalului Gorj în speranţa că va obţine o decizie favorabilă, dar, acum, la final de lună, magistraţii au decis în favoarea procurorilor care au în lucru acest dosar. „Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de petentul Popescu Aurel. Obligă contestatorul Popescu Aurel la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă”, au hotărât vineri magistraţii.

În luna martie, afaceristul avea câştig de cauză într-un demers similar împotriva procurorilor, reuşind să îşi recupereze cauţiunea de 50.000 de lei stabilită pentru anchetarea lui în stare de libertate, suma fiind decisă după ce, în ianuarie, Popescu fusese încătuşat. În momentul reţinerii sale pentru 24 de ore, anchetatorii făceau cunoscut că afacerile cu lemne ale lui Popescu ar fi prejudiciat bugetul de stat cu sume destul de mari, prin neplata taxelor şi impozitelor.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 2012-2015, ar fi comercializat material lemnos către persoane fizice, dar şi către persoane juridice, fără a înregistra în evidenţele contabile veniturile realizate, producând un prejudiciu în cuantum de 954.000 de lei. Totodată acesta, cu rea-credinţă, a solicitat şi obţinut de la bugetul de stat cu titlu de rambursări de TVA sau a compensat cu alte obligaţii datorate bugetului de stat suma de 1.300.000 de lei. De asemenea, inculpatul a creditat, cu titlu de aport personal, cele două societăţi comerciale, cu suma de 1.163.000 de lei, cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acesteia”, comunicat IPJ Gorj la începutul acestui an.

Pentru Aurel Popescu, aceasta nu este singura problemă pe care o are în instanţă. El este judecat şi pentru că anul trecut, în toamnă, a produs un accident mortal la Motru. A lovit în plin o bătrână care traversa strada prin loc marcat, pe numele afaceristului fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, dosar care va fi judecat în toamnă de magistraţii din cel de-al doilea municipiu al judeţului.

Vizualizări: 5,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: