O nouă funcție pentru Boza

Directorul CE Oltenia, Sorin Boza, a fost numit luni, 25 februarie 2019, preşedintele Asociaţiei Patronale Miniere din România (PATROMIN). Mandatul său este de cinci ani.

"Asociația Patronală Minieră din România – PATROMIN activează din anul 1992 și reprezintă interesele economice, tehnice și juridice ale societăților afiliate, acordându-le  sprijin în aplicarea strategiilor proprii de dezvoltare.

PATROMIN este membra a European Association for Coal and Lignite – EUROCOAL, cu sediul la Bruxelles. Aceasta colaborează și cu alte asociații similare din țară și din străinătate, precum EUROMINES, etc., promovând sectorul minier pentru dezvoltarea industriei miniere energetice.

Obiectivul principal al EURACOAL este mentinerea si consolidarea importantei carbunelui in asigurarea securitatii energetice si crearea unui cadru legislativ adecvat, in contextul in care aproximativ 30% din energia electrica produsa in U.E. are ca sursa primara carbunele, fiind o resursa importanta si sigura de energie si o componenta vitala a sistemului energetic european", a transmis compania energetică.

Această funcție a deținut-o, în trecut, Toni Greblă, actual secretar general al Guvernului. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: