Cere salarii mai mari şi la birouri. „Nu toți de la TESA sunt pile”

Sporul de producţie pe care minerii şi energeticienii din Complexul Energetic Oltenia îl primesc de la 1 martie a produs unele nemulţumiri. Liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dumitru Pîrvulescu, crede că managerii companiei energetice ar fi trebuit să se uite şi la salariile mici de la TESA.

Preşedintele FNME, Dumitru Pîrvulescu, este de părere că sporul obținut după greva generală a minerilor nu a făcut decât să ridice și mai multe nemulțumiri în rândul salariaților. Și asta pentru că aceste câștiguri ar fi trebuit să se regăsească și în conturile altor categorii de angajați. „S-a acordat acest spor de producție fără să se țină cont de realitatea din cariere. Nu cred că se supăra nimeni dacă se făcea un pic de separaţie pe condiţia de muncă. Administraţia, ori că nu poate, ori că-i este greu să le normalizeze, ori că nu are bani, trebuia să recunoască chestiunea asta. Eu nu cred că se supăra nimeni dacă toată lumea avea spor de carieră, toată lumea avea spor de fidelitate, spor de periculozitate. Nu contează că sunt din activitatea de carieră sau din activitatea din termocentrale. După aceea, se putea pune în discuție ce mai doresc”, a transmis, la Radio Omega, Pârvulescu.

Liderul FNME consideră că un plus ar trebui să aibă la salariu chiar și angajații din birouri. „În momentul de față, toată lumea are acel spor de producție, mă refer la activitatea de producţie și mentenanță. Sunt alte categorii de personal care nu au primit nimic cu toate că nu toți, de exemplu, de la TESA, sunt pile. Sunt unii care muncesc 8 ore din 8. Nu toți din personalul operativ sunt priviți ca atare. Chiar dacă deranjez, oamenilor aceia le-a ajuns apa la gât și de-asta au cerut, problema e că partea administrativă trebuia să vină cu anumite chestiuni de corectare pentru că au rezolvat problema aceea creând alte nemulţumiri”, a mai adăugat Dumitru Pîrvulescu.

Vizualizări: 4,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: