UM Sadu nu achită taxele nici cu bunurile puse sub sechestru

Fabrica de muniție de la Bumbești Jiu este într-o situație extrem de gravă! La finalul anului trecut avea datorii totale de peste 63 de milioane de lei și peste 3.000 de bunuri puse sub sechestru, dar tot nu acoperea datoria. Guvernul nu pare însă interesat de o companie strategică și care ar avea piață dacă ar fi făcute niște investiții.

Culmea este că aceasta este o companie a statului care nu plătește contribuții la stat pentru salariați, regulile nefiind, se pare, pentru toată lumea. Datele arată că datoriile la bugetul de stat sunt de peste 15 milioane de lei, la bugetul asigurărilor sociale de 39 de milioane de lei, iar la bugetul local de peste 6 milioane de lei. De asemenea, mai înregistrează plăți restante de peste 3 milioane de lei.

De asemenea, din cauza datoriilor, bunuri în valoare de peste 37 de milioane de lei, conform înregistrărilor contabile, sunt puse sub sechestru de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Practic, UM Sadu nu a reușit să găsească bunuri pentru a acoperi întreaga sumă datorată la stat, de aproape 39 de milioane de lei. Mai mult, bunurile contabilizate de UM Sadu cu 37 de milioane de lei sunt evaluate de creditor la doar 15 milioane de lei.

Este vorba despre 3.035 de bunuri, de la simple obiecte de mobilier până la echipamentele de lucru ale uzinei, extrem de învechite.

Datele au fost furnizate de deputatul Dan Vîlceanu, care le-a solicitat instituțiilor statului, după ce ministrul economiei Niculae Bădălău l-a contrazis, în timpul discuțiilor pentru bugetul de stat, că UM Sadu ar avea datorii și bunuri sub sechestru. El a solicitat Guvernului alocarea în buget a sumei de 23 de milioane de lei pentru UM Sadu, dar amendamentul a fost respins.

Galerie foto


Vizualizări: 1,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: