O nouă licitaţie electronică pentru reabilitarea DJ 675

Consiliul Judeţean Gorj reanalizează ofertele depuse de cele 10 firme ce intenţionează să pună mână pe contractul privind reabilitarea DJ 675, drumul ce face legătura între Târgu Cărbuneşti şi Ţicleni. O nouă licitaţie electronică va avea loc la sfârşitul acestei luni, după ce firma SC Vicexpert SRL din Vâlcea a contestat preţul mic oferit de consorţiul la care este asociat Nicu Sarcină, câştigătorul primei proceduri de acest gen.

Lucrările de reabilitare ale drumului judeţean DJ 675, Târgu Cărbuneşti- Ţicleni-Peşteana Jiu vor fi licitate din nou spre sfârşitul acestei luni. De această dată anunţul nu va mai fi publicat pe SEAP, la licitaţia electronică participând doar cele 10 firme care şi-au depus ofertele la prima procedură de acest gen. “În momentul de faţă se analizează şi se evaluează documentele, cerându-se clarificări de la ofertanţii primei licitaţi. Sperăm ca spre sfârşitul acestei luni să aibă loc licitaţia electronică. Şi de această dată câştigătorul va fi tot firma ce va oferi preţul cel mai mic. Vor oferta doar societăţile care au participat la prima licitaţie”, a declarat Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. Prima procedură de acest gen a avut loc în luna octombrie şi a fost câştigată de către firma Coremi Inter SA, un consorţiu format din societăţile Coremi şi Ezentis Infrastructuras din Spania. Preţul iniţial al lucrărilor a fost stabilit la o valoare de 38 milioane de lei, fără TVA, în urma licitaţiei acesta a fost diminuat cu aproximativ 52%. Firma la care este asociat Nicu Sarcină a câştigat licitaţia din luna octombrie la un preţ de 18,6 milioane de lei, fără TVA.

CONTESTAŢIE

Contractul dintre Consiliul Judeţean şi SC Coremi Inter SA trebuia semnat ieri, însă cu o zi înainte o firmă din judeţul Vâlcea a contestat preţul mic la care a fost câştigată licitaţia. Reprezentanţii SC Vicexpert SRL din Vâlcea au considerat că preţul mic nu justifică volumul mare al lucrărilor.

CONTRACT

Valoare contractului este de peste 4 milioane de euro. Proiectul presupune modernizarea a 24 km de drum judeţean, construirea a şapte podeţe noi şi reabilitarea a 55 de podeţe şi a 10 poduri.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: