O nouă licitaţie pentru reabilitarea Policlinicii Târgu Jiu

Consiliul Judeţean Gorj a scos din nou la licitaţie lucrările de reabilitare a Policlinicii Târgu Jiu, la aproape trei ani de când a anunţat cu mare fast modernizări de aproape 20 de milioane de lei. După ce a efectuat aproximativ 50% din lucrări, firma Conexvil Rm. Vâlcea şi-a luat tălpăşiţa lăsând în urma ei un adevărat şantier, din această cauză fiind necesară blocarea accesului pe unul din palierele Policlinicii. În ultima perioadă, conducerea spitalului a încercat să facă reparaţii minore întrucât tencuiala de pe pereţi şi scările de la intrare se măcinau de la o zi la alta.

O nouă licitaţie pentru reabilitarea Policlinicii Târgu Jiu va avea loc în data de 7 octombrie. Invitaţia a fost lansată pe SEAP în urmă cu câteva zile. „Consiliul Judeţean Gorj a lansat deja invitaţia pe SEAP. Valoarea estimată a lucrărilor este de 6.928.240,46 lei, fără TVA. Data limită de depunere a ofertelor este 6 octombrie, acestea urmând să fie deschise în data de 7 octombrie”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

În urmă cu trei ani, firma Conexvil Rm. Vâlcea a fost singurul participant la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Gorj. Iniţial, valoarea proiectului „Reabilitare, modernizare şi echipare Ambulatoriu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu” a fost de 19,5 milioane de lei, din care 13,2 milioane erau alocate de Uniunea Europeană, 5,8 milioane de Guvernul României şi 445.000 lei reprezenta contribuţia Consiliului Judeţean Gorj. În urma licitaţiei valoarea lucrărilor a ajuns la 15.049.654,64 lei. Lucrările au început în luna februarie 2011, iar termenul de finalizare al acestora era în aceeaşi lună a anului 2013. Ultima amânare a termenului de finalizare a fost data de 22 august 2013, însă nici această dată nu s-a respectat. La sfârşitul anului trecut, constructorul a anunţat intrarea în insolvenţă. Firma Conexvil a lăsat instalaţiile electrice nefinalizate, pereţii decojiţi şi tavanele crăpate.     

DAUNE

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, firmei Conexvil Rm. Vâlcea i s-au perceput daune pentru neîndeplinirea contractului. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 15.049.654,64 lei. Valoarea decontată, lucrări efectuate, către Conexvil a fost de 6.961.695,05 lei. Din cauza neîndeplinirii obligaţiilor contractuale, din această sumă s-a scăzut garanţia de bună execuţie 341.397, 61 lei. De asemenea, la ultima situaţie de lucrări s-a mai reţinut suma de 226.021,04 de lei drept daune pentru neîndeplinirea contractului.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: