Ciurel despre liderii FNME: Vremea lor a trecut!

Directorul general Laurenţiu Ciurel ironizează demersul minerilor din CE Oltenia, care au protestat în faţa Guvernului. Ciurel a declarat că cei care au protestat nu sunt salariaţii companiei şi că liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie, organizatorii protestului, trebuie să înţeleagă că le-a trecut vremea. Liderul sindical Ion Ruşeţ susţine opinia lui Laurenţiu Ciurel, fiind împotriva foştilor colegi săi din FNME. Acum, în CE Oltenia nu mai sunt agreaţi liderii din FNME, ci cei din „Univers“.

Cincizeci de angajaţi de la CE Oltenia, împreună cu alţi salariaţi de la companii de stat, au protestat marţi în faţa Guvernului. Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, susţine că cei care i-au strigat demisia în faţa Guvernului nu sunt angajaţi ai societăţii. Manifestarea celor de la FNME a apărut pe posturile centrale de televiziune, plus că aceştia au postat pe paginile de socializare fotografii de la faţa locului. Astfel, echipa directorului general poate întocmi o nouă listă cu salariaţii neascultători, aşa cum a mai făcut cu ocazia altor proteste. Directorul anunţa după un miting că cei care au participat vor fi primii pe listele de concediaţi.

Salariaţii au protestat şi pentru că salariile lor au scăzut cu 20%. Ciurel spune altceva. „Salariile au fost reduse cu 90%, dar ale liderilor, nu ale oamenilor. Sunt nişte anacronici care nu înţeleg că vremea lor s-a dus“, a declarat directorul Ciurel. Acesta mai spune că liderii sunt supăraţi pentru nu mai au aceleaşi privilegii. „Noi nu am avut salariaţi la acele proteste. Cei mai mulţi dintre cei care ţipă sunt oameni care au pierdut extrem de mult. Eu nu am ştiinţă că salariaţii noştri au fost la acest protest“, a mai spus Ciurel.

Acesta este susţinut şi de liderul sindical Ion Ruşeţ. „Există o situaţie destul de ambiguă. Pe de o parte este contestată lipsa dialogului şi pe de altă parte directorul general. Dacă conteşti pe cineva înseamnă că nu vrei să ai dialog cu el. Vrei să negociezi şi spui jos directorul general? Cu cine vrei să negociezi, cu portarul?“, se întreabă fostul lider al FNME, acum un apărător al administraţiei.

REACŢIE

„Păi ne-a dat pe toţi afară. Erau „salariaţi în curs de plasare“, cum le place celor din conducere să spună. Iar de la Ruseţ nu mă aştept la mult. Conducerea companiei nu înseamnă Ciurel. Dacă dispare Ciurel nu înseamnă că această companie nu are conducere. Există şi un Directorat. Ruşeţ ţine atât la Ciurel încât îi e greu să se gândească ce-ar face compania fără el“, a reacţionat liderul sindical Dan Pîrvulescu.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: