O nouă pedeapsă pentru proxenetul Doicaru

Gorjeanul condamnat deja la un deceniu de puşcărie pentru proxenetism, Marius Constantin Doicaru, a mai primit acum un verdict final, de această dată în dosarul în care a fost judecat pentru că a condus ani de zile fără să aibă un permis emis de autorităţi.

Bărbatul de 38 de ani avea un permis eliberat legal de autorităţile din Marea Britanie, dar acesta fusese obţinut prin preschimbarea unuia fals, pe care Doicaru pretindea că îl are din 1999 din Bulgaria. Englezii nu au verificat autenticitatea documentului, iar Doicaru a reuşit să păcălească uşor autorităţile din Regat, falsul pe care îl avea fiind cât se poate de asemănător cu un permis adevărat. Problemele pentru acesta au început să apară atunci când a venit în ţară şi a început să circule sau să producă mici accidente pe care le trata cu indiferenţă. Pe numele său s-au strâns 11 acuzaţii de folosire a permisului fals, pentru multe altele intervenind prescrierea. Poliţiştii gorjeni au fost cei care l-au verificat pentru fiecare caz în parte şi aşa au descoperit isprăvile acestuia de la volan.

Acum, Curtea de Apel Craiova a pronunţat sentinţa definitivă, una prin care este validată decizia dată în luna februarie de magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu şi prin care pedeapsa finală dispusă împotriva lui Doicaru este majorată. „Condamnă inculpatul Doicaru Constantin Marius, cu antecedente penale, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. (…) La pedeapsa de 8 luni închisoare. (…) Descontopeşte pedepsele stabilite în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor (…) contopeşte pedepsele (…) în pedeapsa cea mai grea de 10 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 4 luni, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 10 ani şi 4 luni închisoare”, a decis instanţa, care a anulat şi permisul emis de autorităţile din Marea Britanie.

Vizualizări: 3,964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: