O nouă sucursală Hidroelectrica la Târgu Jiu

O nouă sucursală Hidroelectrica ar putea fi înfiinţată la Târgu Jiu, după ce  vor fi puse în funcţiune centralele de pe Jiu. Andrei Maioreanu, secretar de stat în Ministerul Energiei, spune că centrala hidroelectrică Dumitra va deveni funcţională la 1 septembrie.

Andrei Maioreanu a verificat, joi, stadiul lucrărilor la centralele Dumitra şi Bumbeşti Jiu de pe râul Jiu. Acesta a precizat că centrala Dumitra ar urma să fie dată în folosinţă pe data de 1 septembrie. „Cel mai important obiectiv pentru mine şi pentru minister, în perioada următoare, este legat de amenajarea hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Bumbeşti-Livezeni, unde s-au reluat lucrările. Mă voi deplasa acolo cu colegii de la Hidroelectrica Târgu Jiu pentru a vedea la faza locului cum se prezintă lucrările la barajul de la Livezeni şi la cele două centrale Dumitra şi Bumbeşti. Avem ca termen de punere în funcţiune prima treaptă, cu centrala de la Dumitra, de 24,5 MW, data de 1 septembrie”, a declarat secretarul de stat Andrei Maioreanu. La ora actuală sunt executate 85% din lucrări, existând o întârziere de aproximativ o lună. „În momentul de faţă, există o întârziere de 20-25 de zile, întârziere care poate fi recuperată”, susţine Maioreanu.

Noi locuri de muncă

Secretarul de stat în Ministerul Energiei a vorbit şi despre posibila înfiinţare a unei noi sucursale Hidroelectrica la Târgu Jiu. „După ce va deveni funcţională centrala Dumitra, vom discuta de termenul de punere în funcţiune pentru cea de-a doua treaptă, centrala de la Bumbeşti. Este un obiectiv destul de important pentru sistemul energetic care creează noi locuri de muncă. Eu sper că cei 65 de megawaţi vor veni în dreptul viitoarei sucursale de la Târgu Jiu. Deocamdată, avem o uzină, avem o putere instalată de aproximativ 198 de megawaţi şi încercăm ca aceşti 65 de megawaţi să-i ducem în zonă, aşa cum am discutat la nivelul ministerului, spre o nouă sucursală la Târgu Jiu”, a declarat Maioreanu

Vizualizări: 3,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: