Sindicaliștii de la Rovinari avertizează conducerea CE Oltenia

Liderii sindicali cer conducerii CE Oltenia să reanalizeze disponibilizările de la Termocentrala Rovinari. Aceștia spun că în termocentrală au rămas puțini salariați care fac deja sarcini suplimentare și că noile concedieri ar conduce la probleme tehnice în activitatea de producție. Conducerea CE Oltenia susţine că nu va excepta Termocentrala Rovinari de la concedierile colective.

Circa 100 de persoane din Termocentrala Rovinari vor fi concediate colectiv începând cu luna mai. Astfel, în unitate vor mai rămâne puțin peste 1.300 de salariați. Sindicaliștii au încercat să determine conducerea CE Oltenia să facă o excepție în ceea ce privește aplicarea planului de concedieri la Rovinari. Dar planul a fost aprobat de acționari, iar şefii CEO  nu pot face astfel de excepții. În aceste condiții, Manu Tomescu, vicepreședinte al Sindicatului Energia Rovinari, avertizează conducerea companiei. „Trag speranță că se vor gândi. Probabil au analize făcute și se vor aștepta la consecințe. Nu neapărat din partea noastră, a sindicaliștilor, ci consecințe tehnice, profesionale. Sunt ateliere și secții în termocentrala Rovinari unde volumul de muncă s-a dublat. Este posibil să apară probleme tehnologice. O să atragem atenția”, a declarat Manu Tomescu.

Prea multă muncă!

Sindicaliștii spun că salariații din cadrul Termocentralei Rovinari se plâng că au primit prea multe sarcini de serviciu. „Pentru unii pare, poate, populism, că ne batem pentru locurile de muncă. Păi cum să nu ne batem când noi simțim aici, vin colegi peste noi și spun: Domne, uite, mă pun să fac și alte sarcini de servici în locul celui care a plecat. Spun că nu pot face față. Termocentrala are doi schelari, dacă se îmbolnăvește unul dintre ei și celălalt este în concediu, cine mai asigură postamentele, schelele, pe care se urcă reparatorii să repare cazanul, acolo unde se lucrează la înălțime?”, a explicat sindicalistul.

Vizualizări: 3,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: