Multe pensiuni oferă doar cazare de Revelion. Fără masă festivă!

În acest an, Revelionul va fi cum n-a mai fost. Petrecerile fastuoase de altădată vor rămâne doar o amintire de această dată. Din cauza restricțiilor impuse în pandemie, multe pensiuni din stațiunea Rânca au renunțat la masa festivă și oferă doar cazare. E și motivul pentru care multe camere sunt încă goale în prag Anului Nou.

Zeci de pensiuni din stațiunea Rânca au scris pe site-urile de rezervări că nu vor oferi decât cazare în vacanța de Revelion. Cei care vor să și mănânce nu au opțiuni prea multe. Restaurantele unde pot mânca deși sunt din afara unității de cazare pot fi numărate pe degete.

Soluția este ca turiștii să gătească în bucătăriile puse la dispoziție de fiecare pensiune. „Noi avem ofertă în acest an doar pentru cazare. Știți care sunt regulile impuse în pandemie. Nu avem voie cu petreceri, trebuie lăsat deschis doar până la ora 23 așa că am preferat să oferim doar cazare. Turiștii care vor să gătească, pot să gătească aici. Le punem la dispoziție bucătăria cu toate dotările. În principiu, sunt grupuri mici care închiriază cabana cu totul”, a spus proprietarul unei pensiuni.

„Noi avem capacitate de 16 persoane. Anul acesta, nu mai face masă festivă. Oferta de cazare este de 200 de lei pe noapte de persoană. Am renunțat la masă din cauza restricțiilor. Nu putem face masa festivă și, la ora 23, ridicăm turiștii de la masă și îi trimitem în camere”, a spus un alt proprietar de pensiune.

În Rânca, încă sunt camere multe libere. „Gradul de ocupare este undeva la 60-70%, destul de mic în comparație cu alți ani. Nu vom mai organiza baluri, petreceri, sârbe. Noi vom oferi masă festivă. Vor fi preparate tradiționale, dar și bucate din bucătăria europeană”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Galerie foto



Vizualizări: 1,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: