O nouă zi de nervi spre Rânca. Șofer: „Ceva de groază. Nu mai vin aici!”

A fost o nouă zi de aglomerație și nervi pe drumul spre munte. Mii de mașini au așteptat ore întregi, duminică, să urce sau să coboare din stațiunea Rânca. Din cauza vremii rele și a traficului intens, polițiștii au instituit filtre și au permis circulația pe câte un singur sens, la intervale de 30 de minute.

La ieșirea din orașul Novaci, a fost instituit primul filtru. Polițiștii au tras pe dreapta toate mașinile care urcau spre munte. Doar cine a avut lanțuri antiderapante și-a continuat drumul. „Dacă nu aveți lanțuri, nu urcați. Ori mergeți să cumpărați, ori vă întoarceți. Sau așteptați în parcare până se potolește vremea sus”, a fost mesajul polițiștilor pentru turiști.

Mulți au așteptat câteva ore în parcare. Alții au plecat să cumpere lanțuri. „Am trimis pe cineva să ne cumpere lanțuri. Avem rezervare la munte și vrem să urcăm, dar nu ne dau voie fără lanțuri”, a spus un șofer. „Este ceva de groază spre stațiune. Am făcut patru ore din Novaci. Nu e posibil așa ceva! Noi venim din Timișoara. Venim des la Rânca, dar nu am prins niciodată așa ceva”, a spus un alt șofer.

Lucrurile nu au stat mai bine nici pentru cine a așteptat să coboare din Rânca. Stăm în coloană de mai bine de o oră. „Foarte, foarte proastă organizarea. Foarte aglomerat. E prima dată când vin aici, dar și ultima. Nu am văzut așa aglomerație nici pe Valea Prahovei și chiar de ambuteiajele de acolo am fugit în acest weekend”, a spus un alt turist.

Cabanierii estimează că, numai în acest weekend, în jur de 15 mii de turiști au urcat la Rânca. Câteva mii au urcat doar pentru câteva ore. Deși își doreau să rămână în stațiune, nu au reușit să găsească vreo cameră liberă.

Vizualizări: 3,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: