O poștăriță din Târgu Jiu, audiată în dosarul soților omorâți pe trecere

Trei femei au fost audiate la procesul șoferului din Rovinari acuzat de ucidere din culpă după ce a spulberat doi soți pe o trecere de pietoni din Târgu Jiu, la începutul acestui an. Acestea i-au explicat judecătorului că le cunoșteau pe victime de peste treizeci de ani. Oamenii ar fi fost foarte atenți în trafic de obicei, spun cei care îi cunoșteau. În dimineața accidentului, nimic nu prevestea tragedia. Doi dintre copiii rămași orfani s-au prezentat la proces și au plâns fără oprire când au fost audiați martorii.

La termenul de marți, au fost citați trei martori. Trei femei au povestit cum erau soții Murgu. O poștăriță a fost prima care a luat cuvântul. A mărturisit că îi cunoștea pe cei doi de aproape treizeci de ani. Cu ea vorbise femeia ultima dată înainte de a se produce accidentul. Cineva care a fost la fața locului, a sunat-o să-i dea teribila veste. „I-am cunoscut din 1990. Am stat la dumnealor în chirie. Am rămas de atunci prieteni. Locuiesc foarte aproape de ei. Știu că cei doi au avut cinci copii, unul dintre ei locuind împreună cu acestia. Ambii erau pensionari. Chiar în ziua accidentului, am fost sunată de pe telefonul doamnei de o persoană, însă nu am înțeles exact despre ce este vorba. Mai târziu, m-a sunat o prietenă și mi-a spus că cei doi au fost grav accidentați, iar apoi au și murit”, a povestit martora.

„Nu i-am mai văzut zâmbind”

Cei cinci copii rămași orfani nu s-au putut împăca nici acum cu ideea că și-au pierdut părinții într-un mod atât de dramatic. Doar fiul cel mic locuia cu părinții. După tragedie, nu a mai putut suporta ideea că va locui în acel apartament, astfel că s-a mutat la fratele său, la Timișoara, unde a găsit și un loc de muncă. Ceilalți copii sunt în Târgu Jiu, București și peste hotare, în Spania. „Nu i-am mai văzut zâmbind de atunci. Copiii nu și-au mai revenit în urma șocului emoțional suferit. Ştiu că Alin (n.r. fiul cel mare al victimelor) fixase nunta înainte cu o săptămână de accident. Urma să aibă nunta în luna septembrie a acestui an. A anulat-o. Acesta era fratele mai mare și și-a asumat rolul de părinte ai celorlalti frați, chiar dacă patru sunt căsătoriți. Eu mergeam cu părinții lor la cumpărături. Știu ca erau foarte atenți în trafic”, a mai mărturisit femeia.

Și celelalte două femei i-au explicat judecătorului că este vizibilă trauma prin care au trecut copiii după nenorocire și că au făcut față cu greu cheltuielilor cu înmormântarea. În perioada audierilor, doi dintre fiii celor uciși, prezenți la proces, au plâns neîncetat. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru luna septembrie. Atunci urmează să ajungă în fața judecătorului și persoanele care au văzut cum s-a petrecut accidentul. Șoferul are permisul suspendat, iar, potrivit rechizitoriului, acesta ar fi condus cu 104 km/oră în acea zonă, unde restricția este de 30 km/oră.

Galerie foto



Vizualizări: 3,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: