O primărie din Gorj a pierdut cadastrarea gratuită

O lucrare importantă pentru comuna Ionești a fost ratată de autoritățile locale. Este vorba de cadastrarea gratuită a localității. Viceprimarul susține că totul s-a întâmplat din vina primarului, care nu a dorit ca localitatea pe care o conduce să aibă cadastru.

Viceprimarul din comuna Ionești susține că de cadastrarea din localitate trebuia să se ocupe un specialist care nu a fost serios și nu și-a făcut treaba. Din acest motiv, comuna a pierdut această oportunitate. ”Comuna a pierdut cadastrarea gratuită din cauza primarului, care nu și-a dorit acest lucru. A adus un cadastrist care nu a fost serios și care a spus că nu mai vine să facă măsurătorile pe suma de 60 de lei, care reprezintă subvenția de la stat pe fiecare parcelă. Dacă primarul își dorea acest lucru, putea suplimenta de la bugetul local”, a precizat Sorin Lambu.

De suferit din această cauză au localnicii din Ionești, care au așteptat ani de zile cadastrarea gratuită. ”Toate comunele și localitățile învecinate au făcut cadastru. Cadastrarea era cea mai bună soluție pentru comuna Ionești. Mereu apar probleme atunci când se fac tranzacții imobiliare. De suferit au oamenii, care de multe ori nu pot vinde sau cumpăra din cauză că nu e cadastru”, a subliniat Sorin Lambu.

Vizualizări: 4,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: