Medici amendați pentru că nu purtau echipament de protecție: "Am omis! Nu suntem învățați"

Pericolul infectării cu noul tip de coronavirus pare să nu fie conștientizat nici măcar de unele cadre medicale. Au fost exemple în toată țara, inclusiv în rândul angajaților Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. În multe rânduri, medici și asistente din spital au fost amendați de inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică Gorj, care au fost în controale pe holurile spitalului. "Am omis” sau „Nu suntem învățați” au fost cele mai des întâlnite scuze.

Verificările au fost și mai dese în ultimele săptămâni. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au vrut să se asigure că regulile de prevenire a îmbolnăvirilor cu Covid 19 sunt respectate și de cei din prima linie.

Așa au descoperit infirmiere, asistente ori chiar medici care nu purtau nici măcar măști. Le aveau în buzunar, puse necorespunzător ori deloc. „Au fost aplicate mai multe sancțiuni la mai multe controale. De fiecare dată, pentru aceleași încălcări ale purtării echipamentului minim de protecție în cadrul spitalului, pe holuri, în secțiile spitalului. În timpul controlului, persoanele care erau depistate pur și simplu spuneau: Am omis, nu suntem învățați, am uitat, diverse justificări”, a declarat directorul DSP Gorj, Narcis Stoian.

Din păcate, tot din cauza unor erori ale angajaților din spital au fost declanșate și primele îmbolnăviri din spital. Virusul nu a fost luat de la vreun bolnav, ci chiar de la o angajată a spitalului. Că s-au infectat apoi mai mulți, a fost consecința faptului că nu se purtau echipamentele de protecție în rândul salariaților, după cum a confirmat și directorul DSP Gorj, la Târgu Jiu TV: „Din păcate, așa s-a întâmplat și, din cauza acestei probleme de nepurtare a echipamentului de protecție s-a declanșat acest minifocar. Din fericire, avem doar două cazuri de personal medicale infectate și confirmate. Doamna director și doamna infirmier, sora ei. Mai sunt managerul interimar și încă trei persoane din cadrul personalului TESA”. (A.A.)

Vizualizări: 3,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: