O primărie din Gorj este în aer. După primar, și viceprimarul este pus pe tușă de instanță

Locuitorii din Stoina, județul Gorj, nu mai au conducere la primărie! Mandatul primăriței alese în 2016, Ioana Bușe, a încetat după o condamnare în instanță, iar de săptămâna aceasta localitatea nu mai are nici viceprimar, declarat, definitiv, incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

În iunie 2018, Ioana Bușe și-a pierdut mandatul de primar după ce a fost condamnată definitiv la un an şi şase luni de închisoare pentru acordarea ilegală de subvenţii agricole, în baza unor acte emise de primărie. În locul ei a fost numit viceprimarul, tot de la PSD, Cristian Ionescu, și el implicat într-un dosar. Ulterior, fosta primăriță a devenit consilierul personal al lui vicelui Ionescu.

Însă situația se complică la Stoina. Viceprimarul din Stoina, Cristian Ionescu, a pierdut procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție, magistrații respingând recursul acestuia. Decizia este definitivă. ”Respinge recursul formulat de Ionescu Gheorghe Cristian împotriva Sentinţei civile nr. 446/2015 din 10 noiembrie 2015 a Curţii de Apel Craiova – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 februarie 2019”, este decizia Înaltei Curți.

Acest lucru pune într-o situație inedită localitatea, rămasă acum și fără viceprimarul cu atribuții de primar.

Ca procedură, Prefectura Gorj va trebui să semneze dispoziția de încetare a mandatului lui Ionescu, după ce va primi de la secretarul primăriei un referat pe acest subiect.

Vizualizări: 8,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: