O primărie din Gorj oferă peste opt milioane de lei, dar nu-i vrea nimeni. Face a doua licitație!

O lucrare de peste opt milioane de lei a fost scoasă a doua oară la licitație. Autoritățile din Motru n-au găsit până acum firmă care să reabiliteze Colegiul Tehnic din oraș. Prima dată, nu s-a prezentat nimeni. Cum prețurile materialelor de construcții au crescut, în ultima perioadă, autoritățile din Motru au fost nevoite să mai suplimenteze fondurile alocate acestei investiții. Proiectul include toate cele cinci clădiri ce aparțin liceului: școala, cantina, sala de festivități, atelierul și căminul.

 

Proiectul a mai fost scos la licitație o dată în acest an, dar nu s-a prezentat nicio firmă. Municipalitatea a plusat cu un milion de lei față de suma inițială și speră ca așa să găsească firmă să se ocupe de lucrări.

„Avea lucrarea care vizează mai multe reparații la acest colegiu. Va fi reabilitat inclusiv căminul pentru copii, a sălilor de masă, reabilitare termică, subsoluri, partea de acoperiș. Am suplimentat cu 11 miliarde față de suma inițială. A mai fost scoasă la licitație și n-au venit constructorii din cauza acestor creșteri alarmante. Avem o temere că nu vor fi constructorii interesați. Sper să vină totuși”, ne-a spus primarul din Motru, Cosmin Morega.

Mai concret, lucrările de reabilitare constau în: lucrări de izolație a fațadelor, reabilitarea șarpantelor și înlocuirea învelitorilor, refacerea hidroizolațiilor pe fundații și a trotuarelor de protecție, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu tâmplărie PVC termoizolantă, refacerea șapelor a hidroizolațiilor și termoizolarea teraselor necirculabile, înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare și termice, corpurile de iluminat existente se vor înlocui cu corpuri electrice cu LED, înlocuirea caloriferelor existente cu calorifere din aluminiu, instalare aparate de condiționare a aerului, reparații tencuieli și zugrăveli.

„Colegiul Tehnic a fost primul din localitate. Sunt mai puțini elevi acum, dar vin mulți elevi din comunele din împrejurimi, care nu au posibilitatea să meargă la alt liceu și aleg să meargă la acest liceu, unde sunt disciplinele tehnologice, să învețe o meserie. Este cam ultimul proiect pe care vrem să-l deblocăm. Restul am deblocat”, a mai explicat edilul din Motru.

Vizualizări: 3,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: