Sindicatul lui Mitrescu se retrage din FNME. Și-a găsit alt partener

Sindicatul Energia Rovinari s-au afiliat Federației Energetica după ce s-a separat de Federația Națională Mine Energie. Ruptura dintre cele două organizații sindicale s-a produs de câteva luni și nu au fost puține criticile pe care și le-au adus liderii de sindicat în spatiul public. 

Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, a explicat care au fost motivele pe care a decis să se separe de FNME. 

"Problemele au apărut de acum un an. știe toată lumea conflictele pe care le-a avut Sindicatul Energia cu FNME odată cu susținerea și promovarea Legii 197. Din decembrie 2020, am tot încercat să-l conving pe Dumitru Pîrvulescu să facem front comun pentru această lege, ca să introducem condițiile speciale la mineri și energeticieni. Știm ce condiții de muncă sunt, utilaje învechite, fără investiții, personal îmbătrânit. El a ieșit la televizor în fiecare zi, critica legea, spunea că e o utopie, că nu se poate condiții speciale în minerit și uite că acum au oamenii. Nu a fost o utopie", a declarat Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului Energia, într-un interviu la Radio Infinit. 

Și vor mai urma și alte sindicate drumul celor de la Rovinari, a mai spus Mitrescu: "Mai sunt sindicate mai micuțe din FNME care vor părăsi Federația. Noi am făcut cerere de afiliere la o altă Federație, care ni s-a aprobat astăzi. Este vorba de Federația Energetica București". 

"Ce a umplut paharul au fost declarațiile după semnarea Contractului Colectiv de Muncă. Chiar n-am mai putut sa stăm. Tot președintele FNME a iesit și a denigrat sindicatul, liderii. Asta ne-a făcut să părăsim această federație mai repede", a explicat și Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia.

Vizualizări: 1,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: