O primărie încheie anul cu excedent bugetar

Cele mai multe primării din județ au suferit până de curând financiar fiind nevoie de o rectificare bugetară, dar nu este cazul autorităţilor locale de la Târgu Cărbuneşti, se pot lăuda cu faptul că încheie anul cu un excedent bugetar. Potrivit primarul Dănuţ Birău, în şase luni, s-au adus aproximativ 700.000 de lei, la capitolul Investiţii. La final de an, edilul local şi-a făcut un nou portofoliu de investiţii pentru 2017.

Primăria Târgu Cărbuneşti încheie anul 2016 cu un excedent bugetar de aproximativ 700.000 de lei. Edilul local se declară mulţumit de realizările sale din primele şase luni de mandat. Printre realizările primarului de la Târgu Cărbuneşti se numără asfaltări de drumuri, realizarea unui teren sintetic, precum şi locuri de parcare „Sunt mulţumit de ceea ce am realizat până acum, având în vedere că am găsit un buget de investiţii de circa 1,6 milioane de lei, iar acum încheiem anul cu peste 2,3 de milioane de lei. În şase luni am reuşit să aducem aproximativ 700.000 de lei la bugetul local, din care am făcut şi anumite investiţii: un kilometru de asfalt la Cojani, 2 kilometri către satul Blahniţa de Jos, un teren sintetic, un loc amenajat pentru populaţia de etnie romă şi încă 50 de locuri de parcare, ce au fost date în folosinţă în zona blocurilor”, a declarat Dănuţ Birău, primarul de la Târgu Cărbuneşti. Edilul local a întocmit şi o listă cu priorităţi pentru anul 2017. „Vrem să amenajăm parcul din faţa primăriei, să refacem aleile, să înlocuim mobilierul şi să facem replantări. De asemenea, trebuie refăcută şi piaţa pentru că, în urma controlului de la Curtea de Conturi, s-a găsit că investiţia nu a fost efectuată conform proiectului”, spune Dănuţ Birău. Tot pentru pentru anul 2017, acesta şi-a propus să amenajeze o piaţă pentru marfă second-hand. „Vrem să amenajem o piaţă second hand, pe platoul unde se comercializează aceste produse. Avem o colaborare cu o organizaţie din Norvegia. Ei vor participa cu 80%, iar noi cu 20% în realizarea acestui proiect. Vom continua cu asfaltările în satele aparţinătoare şi vom începe să igienizăm şi să reparăm subsolurile de la blocuri”, a mai precizat Dănuţ Birău.

CADOURI

În această săptămână, autorităţile locale vor împărţi pachete cu dulciuri, fructe şi sucuri elevilor şi preşcolarilor din Târgu Cărbuneşti. „Ne-am pregătit cu 1.300 de pachete, dintre 972 de pachete vor fi pentru elevi şi preşcolari, iar restul pentru colindători şi nevoiaşi. Vom distribui pachete şi persoanelor cu handicap, precum şi celor de la Centrul Pilot”, a declarat primarul Birău.

Vizualizări: 1,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: