Târg săptămânal modernizat, la Căpreni

Primarul din comuna Căpreni și-a stabilit deja investițiile prioritare în comună pentru anul 2017. Emil Cătănoiu și-a propus să finalizeze anul viitor rețeaua de canalizare și să înființeze un bâlci comunal modern avizat și autorizat din toate punctele de vedere. Aici vor fi comercializate produse agricole, animale și păsări de talie mică.

Târgul săptămânal pe care intenționează să-l modernizeze va fi dotat cu toalete publice, tonete și va fi împrejmuit. Aici vor fi comercializate produse agricole și animale de talie mică, păsări, oi, capre și porci. Primarul Cătănoiu spune că investiția ar ajunge la 100.000 de lei, bani din viitorul buget. ”Pentru anul viitor ne-am propus o serie de lucrări la refacerea bâlciului din localitate, de fapt un târg săptămânal care are nevoie de modernizări și trebuie să-l autorizăm. Suma o alocăm din bugetul pe 2017 dar zic eu că se duce la aproape 100.000 de lei cu tot ce trebuie, toalete, fântână, tot ce este necesar ca să-l putem autoriza, împrejmuire, alei. Rămâne să stabilim dacă va rămâne deschis tot duminica sau stabilim o altă zi”, a spus primarul din Căpreni, Emil Cătănoiu.
Tot anul viitor, autoritățile locale din Căpreni ar urma să dea drumul unei investiții exxtrem de importante, canalizarea. Proiectul este aprobat, finanțat, licitat și contractat urmând ca în 2017 să înceapă lucrările. Este vorba de o investiție de 8,4 milioane de lei, fonduri guvernamentale. ”Canalizarea trebuia să înceapă în 2017, dar, dat fiind faptul că guvernul a anunțat deja că fondurile sunt limitate pe acest gen de proiecte, lucrarea nu a început. Sperăm la începutul anului, când se dă drumul la finanțare să dăm și noi drumul la investiție”, a mai spus Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.
CADASTRU
În această perioadă se desfășoară la Căpreni și proiectul general de cadastru, proiect finanțat tot de guvern. Proiectul este în faza de soluționare a contestațiilor. ”Sperăm ca după contestații să rămână situația clară ca să nu avem probleme, noi nu aveam probleme în general cu legea fondului funciar, aveam un litigiu - două și sper ca nici de acum înainte să nu avem pentru că dacă se înscrie în cartea funciară greșit se rectifică cu greu apoi”, a spus primarul comunei Căpreni, Emil Cătănoiu.

Vizualizări: 1,972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: