Apă potabilă pentru gorjenii din Strâmba Vulcan

Gorjenii din satul Strâmba Vulcan, comuna Ciuperceni, vor avea apă potabilă, la robinete, începând din vara anului viitor. Asta pentru că autorităţile locale au obţinut fonduri pentru reabilitarea reţelei existente, precum şi pentru construirea unei staţii de tratare. Lucrările vor fi demarate în primăvară, amplasamentul urmând a fi predat constructorului după sărbători.

Primăria comunei Ciuperceni a finalizat licitaţia privind atribuirea lucrărilor de reabilitare a reţelei de apă din satul Strâmba Vulcan. Proiectul are o valoare de peste un milion de lei şi presupune inclusiv o staţie de tratare. „Investiţia se va realiza cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Deja am finalizat licitaţia şi am semnat contractul cu constructorul. După sărbători vom preda amplasamentul, urmând ca lucrările să înceapă imediat ce vremea va permite”, a declarat Dumitru Tăloi, primarul comunei Ciuperceni.
Autorităţile locale au urgentat această investiţie, după ce mai mulţi cetăţeni s-au plâns că au probleme cu maşinile de spălat din cauză că apa vine cu rugină. „Actuala reţea este veche, din ţeavă neagră, iar toţi cetăţenii ne sesizat că au probleme cu maşinile de spălat, nefiind apă potabilă. De la anul, oamenii vor avea apă potabilă, proiectul incluzând şi o staţie de tratare, de clorinare”, spune Dumitru Tăloi. Acesta spune că nu se va întrerupe furnizarea apei menajare, ci se va lucra în paralel la noua reţea. Potrivit edilului local, conducta va fi amplasată pe lângă curţile oamenilor, dat fiind faptul că drumul din Strâmba Vulcan a fost reabilitat recent. „Drumul a fost reabilitat de Consiliul Judeţean şi nu putem umbla la acostament, timp de cinci ani. Ţeava cea nouă va fi amplasată între zonă de protecţie şi curţile cetăţenilor, fără să afectăm furnizarea apei menajere, pe perioada desfăşurării lucrărilor”, a precizat Tăloi.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: