O săptămână cu ninsori, vânt și ger

Meteorologii anunță ninsori, vânt și ger pentru această săptămână. Județul Gorj va intra de astăzi de la prânz și până miercuri sub cod galben de ninsori asociate cu vânt. De joi vine gerul, iar temperaturile din termometre pot scădea și până la -20 de grade Celsius. În aceste condiții, reprezentanții comitetului central de iarnă a cerut autorităților locale și județene să acorde o atenție deosebită pentru deszăpezire.

Meteorologii au emis pentru astăzi un cod galben de ninsori și vânt care va fi valabil până miercuri pentru mai multe zone din țară, inclusiv pentru județul Gorj. Cetățenii trebuie să știe și faptul că după ninsori vine gerul, iar de miercuri temperaturile pot scădea chiar și până la -20 de grade Celsius. „Codul galben intră în vigoare începând din data de 11 decembrie ora 12.00 și până miercuri la aceiași oră.  Vor fi sub cod galben de ninsori asociate cu vânt mai multe județe din țară din Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova. Va ninge abundent și vor fi intensificări ale vântului care va sufla și cu 60 de kilometri pe oră. De miercuri și până duminică temperaturile vor scădea brusc și vor ajunge chiar la -20 de grade Celsius”, arată ANM.

În acest context, autorităților locale și județene li s-a atras atenția să fie pregătite să intervină. „Prefecții și președinții Consiliilor Județene trebuie să fie pregătiți cu utilajele ca atunci când începe să ningă să intervină cât se poate de repede pentru a nu avea drumuri blocate”, a cerut premierul.

Ponta, nemulțumit de deszăpezirea din Rânca

Premierul României, Victor Ponta, a cerut o atenție deosebită pentru zonele de munte și a dat exemplu Rânca. „Au fost probleme cu deszăpezirea în mai multe zone din țară. Dau exemplu Rânca, pentru că știu foarte bine zona, drumul acela a fost făcut și poate să fie făcut de o mie de ori, pentru că oricum se blochează și nici armata americană nu are ce să facă acolo dacă situația scapă de sub control. Turiștii rămân blocați acolo și ar trebui informați că sunt șanse să-și prelungească sejurul”, a precizat Victor Ponta.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: