O școală din Târgu Jiu, dotată cu imprimantă 3D și kituri robotice

CEZ dotează clubul de coding SMART Kids, de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu cu imprimantă 3D și kit-uri robotice, anunță compania. 

Acțiunea face parte din proiectul Generatorii de Bine, prin care angajații companiei înscriu și propun soluții de viitor în beneficiul unor grupuri vulnerabile din zona de activitate. Odată cu această inițiativă, înscrisă de o angajată din cadrul Direcției Servicii Clienți, compania finalizează seria celor 9 soluții câștigătoare ale acestei ediții, în valoare totală de 45.000 de euro. 

În cadrul programului CODE Kids, susținut de CEZ încă din 2019, copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani fac coding în bibliotecile publice, cu scopul de a dezvolta competențele digitale și de a crea o mișcare națională de coding și STIM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). 


Așa a luat naștere clubul SMART Kids, înființat în primăvara anului 2021 la Școala „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. În club sunt înscriși 6 copii care, pe lângă teme și alte activități extracurriculare, decodează energia viitorului. 


Prin utilizarea imprimantei 3D și a kit-urilor de roboți atât copiii din cadrul clubului, cât și cei care nu fac parte din club vor fi atrași de coding și programare. Punând în practică ceea ce învață la cursurile dedicate, programarea va deveni mai distractivă. De asemenea, cele mai creative idei vor putea lua forma unor obiecte concrete, prin proiectarea cu ajutorul imprimantei 3D, a transmis CEZ.

Vizualizări: 1,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: