Director Minprest: Oamenii de la Jilţ înoată în mizerie

Salariaţii Minprest Rovinari nu mai fac curăţenie în carierele miniere ale CE Oltenia din bazinul Jilţ. Motivul? Sumele alocate de EMC Jilţ pentru activitatea de curăţenie s-au epuizat. „La Jilţ, în ultimele zile din septembrie nu mai face nimeni curăţenie, pentru că nu există buget şi oamenii înoată în mizerie pe acolo”, a spus Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Societatea Minprest Serv din Rovinari a încheiat contracte cu CE Oltenia pentru activitatea de curăţenie în subunităţile companiei pe o perioadă de 3 luni, până la finele lunii septembrie. La carierele Jilţ Nord şi Jilţ Sud, muncitorii Minprest nu mai fac curăţenie încă de la începutul acestei săptămâni. Conducerea prestatorului de servicii spune că s-a ajuns în această situaţie pentru că EMC Jilţ a epuizat sumele pe care le-a dirijat pe acest trimestru pentru activitatea de curăţenie. „La Jilţ, în ultimele zile din septembrie nu mai face nimeni curăţenie, pentru că nu există buget şi oamenii înoată în mizerie pe acolo. La amândouă carierele sunt probleme. Pe curăţenie interioară-exterioară nu mai există buget de la începutul săptămânii, pentru că cei de acolo, administratorii, care sunt foarte luminaţi la minte, nu şi-au dat seama că nu pot să acopere sau au crezut că distribui oamenii aşa cum vor ei”, a declarat Gabriel Giorgi.

Noi negocieri

CE Oltenia şi prestatorul de servicii negociază în această perioadă noul contract pentru ultimul trimestru din an. Abia din luna octombrie ar urma să reia salariaţii Minprest Serv Rovinari activitatea de curăţenie la cele două cariere de pe raza comunei Mătăsari. „În conformitate cu caietul de sarcini şi contractul încheiat între noi şi CEO, trebuia să asigurăm un număr de oameni pe zi, opt ore. Noi, pe grafic, i-am dus cum ne-au spus, pentru că aşa este normal. Am încasat tot bugetul şi, după aceea, nemaifiind buget, a trebuit să redistribuim oamenii sau să-i băgăm în concedii. Situaţia va rămâne aşa până la sfârşitul lunii septembrie, pentru că acum începe din nou negocierea. Ideea e că nu face nimeni curăţenie, iar dacă face cineva, face cine n-ar trebui”, a mai spus directorul Minprest.

Vizualizări: 2,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: