O singură zi pentru curăţarea Gorjului de gunoaie. Premii!

O amplă acţiune de ecologizare va avea loc în data de 15 septembrie în tot judeţul Gorj. Organizatorii speră ca la acţiune să ia parte cât mai mulţi gorjeni, care să strângă deşeurile aruncate la voia întâmplării. Angajaţii mai multor instituţii, elevi, dar şi operatorii de salubritate participă la activitate, iar administratorii depozitului ecologic de la Târgu Jiu au anunţat că nu vor solicita taxă pentru deşeurile strânse cu acest prilej. În plus, participanţii vor avea şansa să câştige premii atractive.

Este vorba de World Cleanup Day, eveniment ce se desfăşoară pe toată planeta şi care are ca scop implicarea a peste 5% din populaţie în cea mai mare acţiune de voluntariat. Și la Gorj va avea loc o acţiune de ecologizare, în care se doreşte cooptarea a cât mai mulţi voluntari care să strângă deşeurile aruncate în alte zone decât cele special amenajate. De coordonarea şi organizarea acestei acţiuni se ocupă Serviciul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor din Consiliul Judeţean. „Este important ca în această acţiune să ne implicăm cât mai mulţi. Împreună cu echipa «Let’s Do It, România!», deja am început să mergem în judeţ, să vorbim cu administraţiile publice locale şi să găsim cât mai mulţi oameni care să ia parte la această campanie. Colegii mei de la acest serviciu merg şi discută cu fiecare primar în parte, încheie anumite protocoale de colaborare şi urmează să ne întâlnim cu operatorii de salubrizare care în data de 15 septembrie ne vor pune la dispoziţie maşini pentru transportul la depozitul ecologic”, a declarat directorul Luis Popa.

Gorjenii care vor lua parte la ecologizare vor primi mănuşi şi saci speciali. Reprezentanţii depozitului ecologic de la Târgu Jiu au anunţat că nu vor percepe taxă de depozitare, în zilele de 15 şi 16 septembrie, pentru deşeurile care vor fi aduse din tot judeţul. „Ținta noastră este să reuşim să atingem măcar din nou locul al II-lea pe ţară ca şi rezultate. Acţiunea din 15 septembrie este una de conştientizare, dar şi un semnal de alarmă. Curăţenia ar trebui făcută zilnic”, a spus Cristian Juscu, coordonatorul proiectului „Let’s Do It, România!” la nivelul judeţului Gorj.

La acţiune vor lua parte elevi de la şcolile din judeţ, angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Gărzii de Mediu Gorj, dar şi de la alte instituţii. Gorjenii care doresc să ia parte voluntar se pot înscrie on-line pe platforma membership.letsdoitromania.ro, la primării şi şcoli sau pe facebook. Există şi o aplicaţie, World Cleanup, unde se găseşte harta deşeurilor din Gorj. Astfel, voluntarii vor putea să bifeze zonele de unde vor colecta deşeuri. Cei care vor strânge cele mai mari cantităţi de deşeuri menajere sau le vor carta pot câştiga premiile puse în joc. Este vorba de laptopuri şi telefoane mobile, valoarea acestora fiind de peste 17.000 de lei.

Acţiunea va viza în special zonele cu o afluenţă turistică ridicată. Conform autorităţilor, printre cele mai vulnerabile zone se numără staţiunea Rânca, dar şi cartierele Drăgoieni şi Panduraşul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: