O sută de job-uri pentru romi

Oportunități de angajare pentru persoanele de etnie romă. Autoritățile au în plan organizarea unei burse a locurilor de muncă, în această toamnă, dedicată acestei categorii de șomeri. Deja, mai mulți angajatori dintre cei contactați s-au oferit să participe la acest eveniment și vor pune la dispoziția celor interesați peste o sută de locuri de muncă.

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) au purtat discuții cu mai mulți angajatori care vor veni cu oferte pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Circa 100 de locuri de muncă vor fi puse la dispoziția celor interesați. În acest demers, autoritățile au solicitat și sprijinul reprezentanților persoanelor de etnie romă.

„Am discutat și cu reprezentanții etniei rome, cu domnul Alin Bobu și cu domnul Nelu Pavel. Am identificat opt angajatori care doresc să angajeze persoane de etnie romă, oferind aproximativ o sută de locuri vacante. Am stabilit să identifice și persoane de etnie romă, care sunt administratori de firme, și vor să încadreze persoane de etnie romă. Când vom avea toate elementele îndeplinite, cu siguranță vom organiza foarte rapid această bursă. Sperăm să vină cât mai multe persoane doritoare de a ocupa un loc de muncă”, a declarat directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

În prezent, aproximativ 200 de persoane de etnie romă se află în evidențele Agenției de Șomaj.

Vizualizări: 442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: