Două note de 10 la Titularizare. N-au lipsit nici profesorii de 1!

Cele peste 300 de cadre didactice care au susţinut examenul de Titularizare au primit marţi rezultatele, nu tocmai îmbucurătoare. Doar doi candidaţi au obţinut nota 10, unul la matematică, iar celălalt la religie. Însă, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, au fost înregistrate şi 77 de lucrări care au fost notate cu note sub 5. Şapte candidaţi n-au reuşit să obţină nici măcar 2 puncte.

Carmen Mazurencu Marinescu este profesoara cu 10 ani vechime în învăţământ care a reuşit să obţină nota 10 la Titularizare în acest an. Profesoara este din Târgu Jiu şi a obţinut şi definitivatul în învăţământ. Alături de ea, un alt profesor de 10. Este vorba despre Ionuţ Daniel Ciungu care a obţinut şi el nota 10 la Religie şi nu are deloc vechime în învăţământ, tânărul fiind din Bengeşti Ciocadia.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a transmis marţi că 79,41% din candidaţi au obţinut note peste 5. „A fost un procent de 79,41% note peste 5 şi din 374 de lucrări, 77 au obţinut note sub 5. Marţi şi miercuri până la ora 15 la sediul ISJ se depun contestaţii, iar rezultatele finale vor fi publicate în 25 iulie”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Candidat de 1,20: Visul meu este de a preda!

Notele ruşinoase n-au lipsit nici în acest an. Astfel, Victor Paducel este singurul candidat din acest an care a obţinut doar un punct la Titularizare, la educaţie fizică şi sport. Candidatul este din Drăgoteşti şi nu are vechime în învăţământ. Doar 1.20 puncte a obţinut şi Teodora Pîrvu din Ţicleni la disciplina biologie. „Am participat la examenul de Titularizare. Nici eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Sunt make-up artist, dar acesta a fost visul meu, să profesez, să devin profesoară, dar din păcate nu s-a putut şi cred că mai am o şansă şi la anul. Nu o să renunţ. Aş fi vrut să fiu profesor unde se putea, unde dădea Dumnezeu, dacă nu a fost să fie, nu am luat, nu pot să mai zic nimic, nu pot să mă pronunţ, nu cred că mai am ceva de spus. Consider că m-am pregătit, atâta timp cât m-am prezentat la examen, am fost destul de pregătită, însă rezultatul a fost neaşteptat.”, a declarat, pentru Mediafax, candidata care a obţinut nota 1.20.

În Gorj sunt vacante doar 35 de posturi titularizabile în acest an, cele mai multe în domeniul artistic, dar şi pentru învăţători şi educatori. Cert este că rezultatele de anul acesta de la Titularizare sunt mult mai bune decât cele de anul trecut când niciun candidat n-a obţinut nota 10 iar peste 100 au luat note sub 5.

Vizualizări: 2,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: