Oaspeții Stânei Ștefanu vor să o ajute să renască. Acțiune de voluntariat!

Turiștii fac front comun în jurul ciobanilor de la Stâna Ștefanu. După ce popasul celebru de pe Transalpina a fost făcut scrum, mulți dintre cei care i-au trecut pragul au anunțat că sunt dispuși să dea o mână de ajutor la reconstruirea stânei. Prima acțiune va avea loc în luna mai, anul viitor, când se va topi zăpada. Stâna a ars din temelii, iar ciobanii se tem că o mână criminală a fost în spatele incendiului.

„Atât au putut, atât au făcut! Uitați-vă, imagini ca după sfârșitul lumii, după apocalipsă! Cum să ne mai rabde Dumnezeu?”, a fost mesajul băciței Mărioara când și-a văzut stâna făcută scrum.

Focul ar fi fost pus intenționat, crede băcița. Ea a alertat Poliția și se fac cercetări în acest caz.

După auzul veștii, mai mulți turiști care au poposit la stâna de pe Transalpina în ultimii ani au anunțat că sunt dispuși să dea o mână de ajutor pentru ca stâna să renască. „Le mulţumesc din inimă tuturor prietenilor din lista mea (majoritatea, din cercul meu de prieteni rock) pentru că nu au stat pe gânduri și, simţind necazul din vocea mamei mele, în timp ce arăta rămășiţele stânei, după incendiu, au decis să ne ajute fizic la reconstruirea ei! Mami este de acord. În luna mai, când vom da startul reconstruirii ei, mergem! Eu nu mă pricep să bat cuie, dar pot căra blăni de colo-colo și știu să fac o mămăligă bună!”, a fost mesajul Danielei, fiica Mărioarei Babu.

De câțiva ani, Stâna Ștefanu a devenit popasul preferat de mai toți turiștii care au tranzitat cea mai înaltă șosea din România. Nu au lipsit nici musafiri celebri. Printre ei, Ion Țiriac, Simona Halep, miniștri ori artiști. 

Vizualizări: 2,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: