Odă Ioanei Popescu

Cum adică cine? ”Odă” e un substantiv, nici urmă de verb în titlu. Şi chiar nu sunt ironic. O admir sincer pe Ioana Popescu. Poftim? Nu ştiţi cine e? Hai, să fim serioşi. Pe cine credeţi că păcăliţi? Ioana Popescu e la toate emisiunile cu bulină şi în toate tabloidele. E ziaristă de monden şi principalul ei talent e să facă sex cu fotbalişti. Lucrul care o diferenţiază de colegele de breaslă este tocmai faptul că ea nu face un secret din faptul că este aproape prostituată. Ca să ne înţelegem, aproape prostituată este aceea care nici măcar nu ia bani pentru servicii. O face de amorul artei şi al publicităţii.

Despre ziaristele de monden am mai vorbit. Sunt cea mai tristă specie a presei, un pic mai jos chiar şi decât ziariştii sportivi sau auto. Drama vieţii lor este că nu sunt doar proaste (sau, în cazurile fericite, mediocre), ci şi urâte. Dar şi fotbaliştii sunt foarte mulţi, cantonamentele extrem de lungi, iar de alcool ce să mai zicem, că se găseşte pe toate drumurile. Deci aspectul fizic catastrofal nu e o problemă atunci când vrei să te culci cu un fotbalist, dacă chiar îţi doreşti. Aşa că multe o fac cu o perseverenţă demnă de cauze mai nobile. Ioana Popescu, însă, nu doar că recunoaşte că se ocupă cu aşa ceva, ci chiar se mândreşte pe unde apucă şi descrie cu lux de amănunte serile deosebite petrecute în compania te-miri-căror alergători după băşică.

Ioana Popescu este o eroină. A avut curaj să ia în piept nu numai silicoanele alea ieftine, ci şi viaţa însăşi. Sinceritatea şi transparenţa totală sunt de admirat la un jurnalist, chiar şi când e vorba de astfel de poveşti de alcov. Dacă toţi ziariştii ar fi ca Ioana Popescu, presa din România ar face un pas înainte.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: