Oficial! Clasă desființată la Liceul de Arte

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj a aprobat miercuri planul de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022.

Un comunicat al ISJ Gorj menționează doar decizia privind reducerea unei clase la Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Tg-Jiu. Una dintre cele două clase a IX-a care rămân va funcționa cu trei specializări: Arta Actorului - 10 locuri, Arhitectură - 7 locuri, Arte Plastice - 7 locuri. Cealaltă clasă este de muzică. Până acum erau trei clase pe trei profiluri, profesorii care au protestat susținând că nu pot fi comasate clasele, programa fiind diferită.

În anul școlar viitor vor fi cu o mie de elevi de clasa a IX-a mai puțini decât în anul precedent, în Gorj, astfel că s-a vorbit de reducerea a 30 de clase. ISJ Gorj nu a precizat în comunicatul de miercuri seara care sunt celelalte clase reduse, dar vom reveni cu informații pe această temă.

Problema numărului mic de copii a apărut ca urmare a faptului că în 2012 a fost înființată clasa pregătitoare, iar numărul celor care au mers în clasa I a fost mai mic. (A.A.)

Vizualizări: 1,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: