Oficial: CEO ascunde angajările făcute după restructurarea din iunie

Sindicatele din Federaţia Naţională Mine Energie au solicitat, oficial, administraţiei CE Oltenia să spună numărul angajărilor făcute la companie după restructurarea de la 1 iunie 2015. Astăzi, compania a publicat pe site nişte cifre cu angajări din perioada 2009-2015. Nu apare însă perioada solicitată de sindicate, adică iunie 2015 până în prezent.

CE Oltenia, condus de Laurenţiu Ciurel, răspunde în batjocură solicitării sindicatelor şi publică nişte cifre cu angajări făcute acum mulţi ani, în condiţiile în care s-a solicitat numărul de angajări făcute după restructurarea din 1 iunie 2015.  

Lipsesc angajările din 2015

Sindicatele din FNME au vrut să afle şi criteriile de angajare, existând indicii că după ce au plecat acasă 2000 de oameni, alte câteva sute de persoane au fost încadrate în muncă. De exemplu, un anume Octavian Bărbânţă, plecat în iunie având criterii de pensionare, a revenit pe o funcţie importantă la Turcemi, declară Corneliu Gîrjoabă, lider sindical. Alte peroane au fost detaşate de la Minprest pe salarii babane la complex. În general, spun sindicaliştii, e vorba despre persoane apropiate de şefii din companie, de sindicate sau de PSD.

Miercuri, CE Oltenia a mimat, din nou, transparenţa şi a publicat pe pagina oficială angajările din perioada 2009-2015, dar fără să răspundă la solicitarea sindicatelor. Practic, CE Oltenia ascunde în continuare numărul angajărilor din perioada iunie-noiembrie 2015, menţinând suspiciunea că într-adevăr au angajat pile politice şi sindicale, aşa cum acuză unii sindicalişti. Potrivit situaţiei publicate de complex, în perioada ianuarie 2009 - mai 2012 au fost angajate 735 de persoane, din care: 196 la CE Rovinari, 326 la Turceni, 29 la Craiova şi 184 la SNLO. În perioada iunie 2012 - septembrie 2012 au calculat un număr de 4 angajări la CEO, companie recent înfiinţată. În perioada octombrie 2012 - noiembrie 2015, la CE Oltenia au fost încadrate în muncă 356, ceea ce înseamnă 9 angajări pe lună. Nu apare însă situaţia cerută de sindicate, adică iunie 2015 - noiembrie 2015. Totodată precizează că au fost făcute sute de angajări la firmele sindicatelor, ceea ce nu are legătură cu CE Oltenia, doar dacă amintim că au fost închise de actuala administraţie, lăsând pe drumuri sute de oameni.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: