Oficial: Pierdere de 962 de milioane de lei la CE Oltenia

E oficial! Complexul Energetic Oltenia a înregistrat o pierdere de 962 de milioane de lei la finalul anului 2015. Cel puțin asta le-a comunicat managerul CE Oltenia sindicaliștilor la discuțiile pe seama planului de redresare al companiei pentru următorii ani. În ianuarie, conducerea estimase o pierdere pe 2015 de 895 de milioane de lei. În ultimii doi ani, CE Oltenia a avut pierderi de 1.655 de milioane de lei.

Suma a crescut după evaluarea auditorilor externi contractaţi de CE Oltenia, spun sindicaliştii. "Directorul Ciobotărică, chiar la începutul ședinței, ne-a prezentat oficial ultimul rezultat, care va fi şi pe site, referitor la pierderea pe 2015. Este vorba de 962 de milioane de lei. Deja au aprobat-o în Directorat. Au dat la un auditor străin să facă analiza", a declarat Constantin Mitrescu, prim-vicepreședinte FNME.
Managerul CE Oltenia spunea la începutul acestui an că abia pentru anul 2017 se poate lua în calcul un eventual profit, dar pe primul trimestru din 2016 a anunțat profit de 144 de milioane de lei. Cea mai mare pierdere pe anul trecut era din exploatare.. Pierderile s-au datorat provizioanelor făcute de companie pentru hotărârile judecătorești, certificatele verzi la care s-au mai adăugat pierderile din creanțe, adică datoriile istorice pe care compania le are de recuperat de la CET-uri și pe care nu o să-i mai încaseze vreodată. La acestea s-a mai adăugat și transferul carierei Berbești la CET Govora, tranzacția respectivă aducând o pierdere companiei de 107 milioane lei.

Vizualizări: 913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: