Pandurii, trimişi să (se) joace în cariere şi termocentrale

Pandurii lui Grigoras au schimbat rolurile pentru o zi. Au coborat la munca de jos si au vazut pe pielea lor cum lucreaza oamenii care le asigura salariile de zeci de mii de euro. Ghidati de seful Condescu, pandurii au trecut pe la cariera Rovinari, dar au facut si un tur pe la cele doua mari complexuri energetice, Rovinari si Turceni.

Pandurii au lăsat deoparte ghetele de fotbal şi mingea pentru o zi şi au trecut la treabă. Şeful Condescu i-a plimbat pe la punctele de lucru ale finanțatorilor care asigură bugetul pandurilor.

Distracție în carieră

Fără Grigoraş, rămas bolnav acasă, pandurii au trecut mai întâi pe la cariera Rovinari. Ghidaţi de şeful de şantier Gore Popescu, pandurii au privit cu mare curiozitate maşinăria uriaşă care extrage tone de cărbune. Au şi urcat până în vârf la 50 de metri altitudine şi au admirat peisajul. Pandurii nu s-au lasat pana nu s-au instalat la comanda uriasului excavator. Nistor si Chiriches au fost rand pe rand piloti cu bossul Marin Condescu pe post de co-pilot. ”A fost o experiență interesantă”, zice Chiricheș. Vizita pandurilor în cariera de la Rovinari a stârnit interes maxim printre muncitori. Aceştia s-au înghesuit să facă poze cu jucătorii lui Grigoraş. I-au găsit liberi pe stranierii care nu au avut curajul să urce până în vârf, Cardoso, Vranjes şi Viera. ”Victoria cu Rapid m-a bucurat mult, am răgușit de cât am țipat”, le-a transmis unul din muncitori. ”La fotbal e clar mai ușor, sper să nu ajung să lucrez pe aici”, a spus Chiricheș. ”Am rămas impresionat de ceea ce am văzut aici în carieră, e extraordinar de greu ce fac aceşti oameni care lucrează prin pământ.Când am fost acolo sus chiar mi-a fost frică, am avut rău de înălţime, şi noi am fost doar să facem fotografii dar oamenii lucrează acolo zi de zi. Mă lua tremuratul. Nu m-aş face miner, niciodată”, a spus speriat și căpitanul Pintilii.

La Turceni au negociat primele  

La complexul energetic Rovinari, pandurii n-au zăbovit prea mult. Au ascultat un scurt discurs al directorului Tiberiu Trotea care le-a reamintit de unde le vin salariile. Pandurii au profitat de vizita la Turceni pentru a-şi negocia primele de joc pentru ultimele partide din acest an. Directorul de la Turceni, Octavian Graure i-a plimbat pe panduri prin colosul energetic pe care îl conduce. I-a dus şi în sala cazanelor unde jucătorii au privit ca la film spectacolul de lumini. Glumele au fost la ordinea zilei, jucătorii fiind copleșiți la un moment dat de cantitatea mare de informații primită. ”Ne-am dorit să le arătăm ce înseamnă munca adevărată. Și ce fac ei e muncă adevărată dar să vadă cum e în industrie. Sezonul acesta trebuie să termine în primele 5, e obligatoriu să prindă un loc de cupă europeană. Primele sunt secrete dar bugetul de anul viitor depinde și de cum se vor descurca până la finalul acestui an”, a spus la final Graure. Dacă vor bate Petrolul, Chiajna şi Ceahlăul şi se vor califica şi în semifinalele Cupei chiar în Giuleşti, pandurii vor încasa se pare în jur de 10 mii de euro de jucător. ”E groasă treaba dacă nu bateți”, le-a transmis Graure în glumă. Liderii Pintilii și Chiricheș au fost cei care au negociat primele cu Graure.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: