Oficial: Zece tone de cărbune sau 500 de lei la CE Oltenia

Sindicatele şi administraţia vor semna, marţi, un Act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), prin care salariaţii companiei primesc 10 tone de cărbune sau 500 de lei. Documentul va fi înregistrat, miercuri, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. În actualul contract de muncă nu este prevăzută cota de cărbune.

 Cei 15 mii de salariaţi ai CE Oltenia vor primi până în noiembrie 10 tone de cărbune sau contravaloarea în bani. Sindicatele s-au întâlnit vineri cu administraţia companiei şi au stabilit că marţi va fi semnat un act adiţional, iar miercuri acesta a fi înregistrat. Au fost stabilite şi punctele de unde poate fi ridicat cărbunele: Peşteana, Pinoasa, Tismana, Jilţ, Roşiuţa, Lupoaia.

Cărbune şi pentru disponibilizaţi

Au optat pentru cărbunele în natură 5.400 de angajaţi ai CEO, restul urmând să primească 500 de lei. Cărbunele va fi dat în perioada 15 septembrie-15 noiembrie, urmând apoi să fie daţi şi ei 500 de lei pentru ceilalţi 10.000 de oameni. Cotă de cărbune vor primi şi angajaţii care vor fi concediaţi de luni, 22 august. ”Managerul interimar Ionel Ilie a propus în şedinţă ca această cotă de cărbune să se acorde diferenţiat beneficiarilor. Mai exact, cei cu salarii mari ar fi beneficiat doar de cinci tone de cărbune, în timp ce restul zece tone. Sindicaliştii nu au fost de acord spunând că s-ar face o discriminare între salariaţi. Discriminare ar fi fost, însă, şi dacă cei 700 de disponibilizaţi ar fi fost «tăiaţi» de la cotă, aşa cum se discutase anterior acestei şedinţe”, spune liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la UMC Lupoaia, Nicu Bunoiaca.

Vizualizări: 2,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: