Oierii cer 25 de lei pe kilogramul de carne de miel

Nici nu a fost bine deschisă Piaţa Litovoi din Târgu Jiu că şi-au şi făcut apariţia oierii gorjeni care au adus cu ei câteva sute de miei şi iezi destinaţi sacrificării pentru masa de Paşte. Mare parte din ciobani vând carnea de miel la preţul de 25 de lei pentru un kg, preţ negociabil spun ei, dar reducerile nu vor depăşi câţiva lei.

Începând cu primele ore ale dimineţii ciobanii gorjeni au venit cu animalele în Piaţa Litovoi pentru a le vinde. Cei mai rapizi au fost cei din Tismana şi Godineşti care au ajuns primii în piaţa special amenajată. Cum au ajuns au şi început să vândă din miei. Preţurile practicate de ei pentru un kg de carne de miel variază între 22 şi 25 de lei. Ei motivează aceste preţuri prin prisma faptului că s-au mărit preţurile la alimente şi carburanţi. „Am pornit cu un preţ de 22 de lei pentru că au crescut preţurile, am investit bani ca să le putem întreţine, mai negociem cu omul şi putem ajunge până pe la 20 de lei dacă ne vom înmulţi şi nu sunt cumpărători. Am spre vânzare cam 300 de miei”, a spus Dumitru Drăguţ din Godineşti.

Pe de altă parte, târgujienii interesaţi de cumpărarea de carne de miel spun că preţurile sunt piperate faţă de anul trecut. „Vreau să cumpăr un miel, în fiecare an obişnuim să cumpărăm de Paşte, dar comercianţii cer prea mult. Anul trecut am luat kilogramul de miel cu 15 lei”, a spus o târgujiancă. Pe toată perioada în care vor fi sacrificaţi miei în Piaţa Litovoi din Târgu Jiu, mai mulţi medici veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Gorj (DSVSA) vor fi prezenţi şi vor verifica documentele şi starea de sănătate a animalelor comercializate. „Comercianţii sunt obligaţi să se prezinte cu certificat sanitar-veterinar de la medicul din localitatea de unde provin, cu certificat de proprietar şi fişa de înregistrare”, a declarat Victor Muja, medic veterinar Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor Gorj.  

Pe lângă miei au fost aduşi spre vânzare şi iezi, preţul cerut de comercianţi pentru un kg de carne de ied fiind de 25 de lei. 

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: