Oile unei familii din Schela, sfâşiate de lupi

Lupii înfometaţi au făcut prăpăd în gospodăria unei familii din Schela. 15 oi din ograda unui localnic au fost sfâşiate de animalele sălbatice. 

Joi noaptea lupii şi-au făcut simţită prezenţa în comuna Schela. 15 oi din ograda lui Constantin Rebedea din satul Gornăcel au fost sfâşiate de fiarele sălbatice. Omul spune că îşi luase toate măsurile de siguranţă pentru ca lupii să nu poată avea acces la cele 150 de oi câte avea de toate însă, în zadar. Când s-a trezit de dimineaţă nu a putut decât să vadă oile moarte înşirate prin curte. “Aveam gard de doi metri, aveam câine legat acolo la ele, cred că au sărit gardul, pe altundeva nu aveau pe unde să intre. N-am ce să fac decât să le îngrop. Le am trecute la APIA, dar nu ştiu dacă voi fi sau nu despăgubit”, a spus Constantin Rebedea.   

Sătenii au rămas şocaţi când au văzut animalele sfâşiate de fiarele sălbatice. Oamenii spun că nu este pentru prima dată când se întâmplă ca lupii să vină în sat. ”Aşa ceva, ce am văzut  în curtea vecinului, nu s-a mai întâmplat. Au mai fost cazuri anul trecut şi în urmă cu două săptămâni au mâncat nişte capre la un vecin, dar le avea mai mult în câmp, nu avea gard aşa înalt“, a spus unul dintre localnici.  

La faţa locului s-a deplasat şi primarul comunei Schela, Aristide Şerbănescu, însoţit de poliţiştii din localitate care făcut poze oilor sfâşiate şi au întocmit procesul verbal. 

Sperau să facă bani de Paşte

Nenorocirea s-a abătut asupra familiei Rebedea tocmai acum, în apropierea Paştelui, când păgubiţii sperau să poată face un ban de pe urma ovinelor prin vânzarea de lactate şi carne. “Le-am scos din iarnă, atâta muncă. Tocmai acum când puteam să facem brânză, să vindem miei Am investit în ele, toată iarna le-am dat tărâţe, boabe. Erau un venit pentru noi“. Paguba creată de lupi familiei Rebedea prin omorârea celor 15 oi se ridică la circa 6.000 de lei.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: