Olaru spune care este primul criteriu pentru acordarea de clase

Criteriul principal în baza căruia vor fi acordate clase de salarizare angajaţilor Complexului Energetic Oltenia va fi competenţa, a spus Sorin Olaru, director de Resurse Umane. Olaru spune că sunt salarii mici care vor rămâne tot mici, în funcţie de competenţa salariatului.

Sorin Olaru a explicat într-o emisiune la Tele 3 de ce criteriile pentru acordarea de clase au fost făcute la fiecare subunitate în parte, nu la nivel de companie. „Sunt situaţii specifice fiecărei unităţi şi am vrut să fie toate situaţiile luate în calcul”, a spus Olaru.

Directorul de Resurse Umane a menţionat că multe dintre criterii sunt comune şi competenţa este peste tot pe primul loc. „Primul criteriu este competenţa, nici nu putea fi altul. Apoi salariile mici pe locuri de muncă similare. Personalul de conducere nu intră în această etapă, de asemenea cei care au beneficiat în ultimii ani de majorări semnificative”, a spus Olaru, menţionând că funcţii de conducere înseamnă directori, ingineri şefi, şefii de carieră, şefii de servicii.

Olaru a spus că şi după această etapă de creştere a veniturilor vor mai fi angajaţi cu salarii mici: „Unii au salarii mici pentru că nu pot fi altfel apreciaţi. Alţii au salarii mici pentru că nu au fost posibilităţi, alţii din cauza unei moşteniri a trecutului de la fostele unităţi miniere, dar sunt unii care vor rămâne cu salariile mici, pentru că asta e competenţa”.

TERMEN

Lista cu beneficiarii de clase de salarizare ar trebui finalizată în două săptămâni. „Până pe 10 februarie ar trebui să avem o primă evaluare a situaţiei, aşteptăm propunerile de la subunităţi, astfel încât la jumătatea lunii să finalizăm şi să semnăm şi documentele”, a spus Olaru, care spune că la aproape toată unităţile au fost stabilite criteriile, chiar dacă au fost unele întârzieri.

Vizualizări: 6,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: